1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnettomuudet

Kaikki liikenne on poikki Itäväylällä lännen suuntaan Itäkeskuksen kohdalla – Rekka törmäsi aamuruuhkassa Marjaniementien siltaan

Liikenne Itäväylällä Helsingin suuntaan on kokonaan poikki. Poliisi ohjaa liikennettä kiertotielle.

onnettomuudet
Kartta Itäväylä
Yle

Helsingin Itäväylän liikenne on ruuhkautunut Itäkeskuksen kohdalla sattuneen liikenneonnettomuuden vuoksi. Rekka törmäsi aamuruuhkassa Marjaniementien siltaan, ja osa sen lastista levisi tielle.

Onnettomuus vaikuttaa myös Kehä I:n itäpään liikenteeseen.

Itäväylä on suljettu Itäkeskuksen jälkeen kokonaan. Helsingin suuntaan ei pääse siis laisinkaan, ja vaikutus liikenteeseen on suuri.

Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että onnettomuudesta on merkittävää haittaa liikenteelle.

Itäväylä onnettomuus
Tanja Heino / Yle

Onnettomuus sattui hieman aamukuuden jälkeen. Päivystävän palomestarin arvion mukaan liikennehaitta kestää ainakin kello 8.30 saakka. Kello 8.30 Helsingin poliisista kerrottiin, että raivauskalusto alkoi olla jo lähellä onnettomuuspaikkaa. Liikenneviraston tieliikennekeskuksen mukaan raivaustöitä hidastaa vaikeus saada raivauskalustoa läpi ruuhkien.

Onnettomuuden takia Kehä I:n liikenne käytännössä seisoo paikallaan, myös Kehä I:ltä itään päin. Esimerkiksi muutaman kilometrin matka Myllypurosta Itäkeskukseen on kestänyt tänä aamuna 40 minuuttia, twiittaa Jari Nurmi.

Rekan lasti oli ilmeisesti liian korkea, minkä vuoksi se osui tien yli johtavaan siltaan. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Itäväylä on yksi suurista Helsinkiin johtavista väylistä. Lisäksi siitä alkaa Itäkeskuksen kohdalta liikennettä länteen syöttävä Kehä I. Itäkeskuksesta idän suuntaan liikennemäärä on noin 15 500 autoa vuorokaudessa.

Liikenneviraston tieliikennekeskus kertoi Itäväylän onnettomuustilanteen olevan ohi kello 9.30. Liikenne ehti olla käytännössä pysähdyksissä kolmen tunnin ajan.

Helsingin poliisi vahvisti Twitterissä liikenteen sujuvan pääosin hyvin.

Lue seuraavaksi