1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tomi Metsäketo

Tomi Metsäkedolle potkut Mamma Mia! -musikaalista

Näyttelijä on viime päivinä ollut otsikoissa, sillä häntä on syytetty naisten ahdistelusta.

Tomi Metsäketo Kuva: Timo Korhonen / AOP

Näyttelijä Tomi Metsäketo ei jatka Helsingissä esitettävässä Mamma Mia! -musikaalissa. Asiasta kertoo musikaalin tuontantotiimi tiedotteessaan.

Syynä Metsäkedon potkuille on viime päivinä käyty keskustelu (siirryt toiseen palveluun) (Seitsemän päivää), jossa useat naiset ovat syyttäneet näyttelijää ahdistelusta. Mediahuomiota lisäsi #metoo-kampanjan ympärillä käyty keskustelu.

Musikaalin vastaavan tuottajan Johan Storgårdin mukaan tuotantotiimi on arvioinut tilannetta ja käynyt keskusteluja näyttelijän kanssa. Pitkällisen pohdinnan jälkeen Metsäkedon rooliin haetaan uusi näyttelijä.

Mamma Mia! -musikaali kertoo äideistä, tyttäristä ja vahvoista naisista.

– Tuotannossa on nollatoleranssi kaikelle ahdistelulle. Päätöksemme kautta haluamme varmistua siitä, että musikaali on kaikille tasa-arvoinen työympäristö. Toivomme Tomille voimia elämänmuutokseen, Storgård toteaa tiedotteessa.

Viikonloppuna MTV kertoi (siirryt toiseen palveluun), että Tomi Metsäketo ei jatka sen esittämässä Tähdet tähdet -ohjelmassa häirintäkeskustelun takia. Metsäketo on pahoitellut käytöstään julkisesti (siirryt toiseen palveluun). (IS)