1. yle.fi
  2. Uutiset

Atrian liikevaihto parani viime vuodesta – Venäjällä ja Baltiassa vahva tulos

Kasvulla on vakaa pohja, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Juha Gröhn.

elintarviketeollisuus
Aurinkopaneelit tulevat peittämään koko asfalttikentän sekä alueita sen ympäriltä Atrian tehtaalla Nurmossa.
Atrian Nurmon tehtaan aurinkosähköpuisto on kokonaisuudessaan valmis vuoden 2018 syksyllä.Jarkko Heikkinen / Yle

Elintarvikeyhtiö Atrian liikevaihto ja kannattavuus ovat kasvaneet viime vuoteen verrattuna. Tammi-syyskuun lukujen perusteella tämän vuoden liikevoiton ennustetaan olevan edellisvuotta parempi.

Konsernin liikevaihto oli tammi-syyskuussa 1,06 miljardia euroa ja liikevoitto 27,5 miljoonaa euroa. Viime vuonna saman ajanjakson liikevaihto oli 995 miljoonaa euroa ja liikevoitto 21 miljoonaa euroa.

Atrian toimitusjohtajan Juha Gröhnin mukaan liikevaihdon kasvulla on vakaa pohja, sillä se perustuu sekä vuonna 2016 tehtyihin yritysostoihin että luonnolliseen kasvuun. Myös tuloskehitys Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa on ollut Gröhnin mukaan suotuisaa.

– Venäjän ja Baltian tulokset ovat olleet kolmannella vuosineljänneksellä jopa rohkaisevan vahvoja, Gröhn kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Venäjällä ja Virossa tehtiin syksyllä myyntihintoihin korotuksia. Yhtiön mukaan myös talouden elpyminen Suomessa ja Venäjällä on vaikuttanut kysyntään myönteisesti.

Liikevoiton kasvun kerrotaan kolmannella vuosineljänneksellä johtuneen myös hyvästä kustannusten hallinnasta.

Atria päätti viime viikolla keskittää sian teurastuksen ja leikkuun Nurmon tehtaalle. Keskittämisellä haetaan kannattavuuden parantamista. Tämä tarkoittaa 17 henkilön irtisanomista ja koko henkilöstöä koskevia lomautuksia Jyväskylän tehtaalla. Kaikille irtisanottaville on tarjottu mahdollisuutta siirtyä töihin Atrian muihin yksiköihin.

Yhtiö julkaisi tammi-syyskuun osavuosikatsauksensa tänään.

Lue seuraavaksi