Metsähallituksessa käynnistyvät yt-neuvottelut – koskevat lähes 300 metsuria ja 100 työntekijää

Metsähallitus ja Metsähallituksen Metsätalous-yhtiö käynnistävät yhteistoimintaneuvottelut.

Metsähallitus
Metsää raivataan.
Metsää raivataan.Antti Kettumäki/Yle

Laajemmat neuvottelut käydään Metsätalous-yhtiössä, jossa yt:t koskevat kaikkia yli 270 metsuria. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan metsäisessä maakunnassa heistä työskentelee noin 35.

Itse Metsähallituksen konsernitoiminnoissa yt-neuvottelut koskevat noin sataa ihmistä, ja vähennystarve on korkeintaan 15 työntekijää. Konsernin toimintoja ovat muun muassa talous-, hallinto-, henkilöstö- ja viestintäpalvelut.

Konsernitoimintojen työntekijöitä on lähinnä Vantaalla ja Rovaniemellä, ja vain yksittäisiä henkilöitä muualla Suomessa.

Yt-neuvottelupöydässä ovat mukana kaikki vaihtoehdot, myös irtisanomiset. Metsureiden osalta irtisanomisia ei ole tulossa, mutta työnantaja esittää ainakin yhtenä vaihtoehtona lomautuksia haastavan talvikauden aikana.

Mahdolliset toimenpiteet ajoittuisivat ensi vuoden alkuun, joka on metsurityössä työskentelyolosuhteiltaan haastavin ja myös kustannuksiltaan kallein ajanjakso.

_Juttua täydennetty 26.10.2017 klo 13.38: Lisätty tietoja Metsähallituksen konsernitoimintojen yt-neuvotteluista. Lisätty tieto, että mahdolliset irtisanomiset eivät koske metsureita. _