Euran kunta kyllästyi odottamaan: Palaneen liikekeskuksen tontin raivaamiseen lainaa

Euran liikekeskus paloi toukokuun lopussa, ja tontti on edelleen raivaamatta.

Eura
Eura liikekeskus paloi 2017
Euran liikekeskus Karri Laihonen / Yle

Euran kunta aikoo rahoittaa Euran liikekeskuksen tontin raunioiden raivaamisen. Liikekeskus paloi toukokuussa, mutta tonttia ei ole vieläkään siivottu.

Purkutyö ja raivaus on viivästynyt vakuutusyhtiön päätösten odottelun takia.

Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti esittää kunnanhallitukselle, että kunta myöntäisi liikekeskuksen omistavalle kiinteistöosakeyhtiölle enintään 175 000 euron tilapäislainan, joka maksettaisiin takaisin, kun vakuutusyhtiö on tehnyt korvauspäätöksen.

Lainassa riski

Kunnanjohtaja Majalahti toteaa, että lainaan sisältyy riski, jos vakuutusyhtiö ei myönnä korvauksia. Toisaalta kunnalla on riski joka tapauksessa, koska ilman vakuutusyhtiön tai kunnan rahoitusta kiinteistöyhtiö ei pysty siivoamaan tonttia.

– Maisemallisista [syistä] ja alueen kehittämisen kannalta on myös kunnan intressissä, että alue siivotaan mahdollisimman pikaisesti, Majalahti sanoo.

Euran liikekeskus roihusi suurilla liekeillä toukokuun 20. päivänä. Liikekeskuksen päässä olevan ravintolan työntekijät havaitsivat palon aamuyöllä. Pelastuslaitos teki seuraavien tuntien aikana kaikkensa rakennuksen pelastamiseksi, mutta liikekeskus tuhoutui purkukuntoon.