1. yle.fi
  2. Uutiset

Perheenisä epäiltynä Seinäjoen omakotipalosta

Käräjäoikeus on vanginnut miehen tänään epäiltynä todennäköisin syin murhasta, kahdesta murhan yrityksestä sekä törkeästä tuhotyöstä.

tulipalot
Tulipalo Seinäjoella
Palomiehet sammuttavat tulipaloa Seinäjoella. Tarmo Niemi / Yle

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on poliisin esityksestä vanginnut tänään torstaina 50-vuotiaan mieshenkilön, jonka epäillään sytyttäneen tahallaan palamaan omakotitalon Seinäjoella Pohjan kaupunginosassa 21. syyskuuta 2017.

– Palon rajuus kiinnitti jo tapahtumapaikalla poliisin huomiota, että mahdollisesti kyseessä ei ole luonnollinen tapahtuma tai tulipalo. Esitutkinta aloitettiin alustavien paikkahavaintojen ja poliisin paikalla suorittaman teknisen tutkinnan tuloksena, kertoo rikoskomisario Vesa Ojanperä Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Tulipalossa menehtyi noin 40-vuotias perheen äiti ja perheen 6-vuotias tyttö loukkaantui erittäin vakavasti. Perheen 3-vuotias poika selvisi palosta vahingoittumattomana.

Palon sytyttäjäksi epäilty perheenisä loukkaantui myös itse palossa vakavasti. Poliisin mukaan hän on tällä hetkellä vankeinhoitolaitoksen hallussa sairaalaolosuhteissa.

Käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä murhasta, kahdesta murhan yrityksestä sekä törkeästä tuhotyöstä. Syytteen nostamisen takarajaksi määrättiin 28. helmikuuta 2018.

Artikkelia täydennetty poliisin kommenteilla 26.10. klo 16.56.

Lue seuraavaksi