Onnettomuus lähes joka vuosi – katso, sijaitseeko joku pimeistä tasoristeyksistä lähellä sinua

Pari sataa tasoristeystä on luokiteltu kaikkein vaarallisimmiksi. Pahimmissa niistä tapahtuu onnettomuus keskimäärin lähes joka vuosi.

Raasepori
Kiskobussia tutkitaan.
Paula Tiainen / Yle

Raaseporin tasoristeysonnettomuus herätti eloon keskustelun Suomen tasoristeysten kunnosta. Suurin osa tasoristeyksistä on vartioimattomia eli niissä ei ole puomeja saati ääni- tai valovaroituslaitteita.

Poimimme karttaan kaikki vaarallisimmat tasoristeykset. Viranomaiset ovat luokitelleet tasoristeykset 7-portaiselle asteikolle. Tässä kartassa ovat mukana 6- ja 7-tason risteykset. Vaarallisuusarvio on tehty muun muassa risteyksen näkyvyyden ja menneiden onnettomuuksien perusteella. Raaseporin onnettomuuspaikka ei itse asiassa ole edes tasoristeysten vaarallisimmasta päästä.

Pahimmissa risteyksissä, kuten Äänekosken Teollisuuskadulla tai Lahden Alaniitynkadulla, onnettomuuksia on tapahtunut Liikenneviraston aineiston mukaan keskimäärin lähes joka vuosi vuodesta 2011 lähtien. Kaikissa kartan kohteissa on sattunut yksi tai useita onnettomuuksia viime vuosina.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kartan tiedot on koottu Liikenneviraston tietokannan pohjalta. Ylellä ei ole ollut mahdollisuutta tarkistaa itsenäisesti tietojen paikkaansapitävyyttä.