Turmajunan matkustaja kertoo: Ihmisiä lensi penkeiltään, iäkäs mies jäi makaamaan lattialle

Hangon suuntaan matkalla ollut Seppo Lintuluoto koki junassa järkyttävän hetken ja näki useita loukkaantuneita.

Raasepori
Seppo Lintuluoto
Seppo LintuluotoYle

Raaseporin turmajunassa matkustanut Seppo Lintuluoto kertoo, että kiskobussin törmätessä armeijan ajoneuvoon kuului kova rysähdys. Rysähdys pelästytti matkustajat, ja Lintuluoto kuuli, että jotain raahautui junan mukana. Hän näki samalla osan matkustajista loukkaantuneen.

– Ne, jotka istuivat kasvot junan menosuuntaan eli Hankoon päin, lensivät kaikki penkeiltään. Itse istuin selkä menosuuntaan, ja tuntui kova tärähdys. Monet lähellä olleista saivat pieniä vammoja, mutta eräs vanhempi mies lensi eteenpäin ja jäi makaamaan lattialle. Itse olin ehkä ainoa, jolle ei sattunut sen kummempaa, hän kertoo.

Lintuluoto kiirehti löystyttämään maassa makaavan miehen kaulan alueen vaatetusta, jotta mies saisi paremmin henkeä. Tämän jälkeen Lintuluoto käveli kiskobussin läpi ja etsi junankuljettajan, joka kertoi junan törmänneen armeijan ajoneuvoon.

– Hetken kuluttua hyppäsin ulos junasta katsomaan miltä siellä näytti, tiesin että ambulanssien paikalle tulo kestää pitkän aikaa.

Lintuluoto kertoi nähneensä onnettomuuspaikan noin 200 metrin päässä ja sitä kohti juoestessaan havainnut puolessa matkassa jonkun makaamassa maassa liikkumattomana.

– Huusin armeijan kavereita apuun. Itse lähdin rämpimään aamuhämärässä metsään, koska mietin, että jos 100 metriä onnettomuuspaikalta näyttää tältä, niin uhreja voi olla enemmänkin.

Ambulanssien tultua paikalle, matkustajat jotka eivät tarvinneet ambulanssikuljetusta pääsivät pois paikalta VR:n järjestämällä taksikyydillä.

– Meitä oli taksissa alle kymmenen ja kurvasimme sairaalan kautta, jonne osa jäi hoidattamaan pienempiä vammojaan.

Lintuluoto kertoi kokemastaan Tammisaaren kirkossa, jonne hän oli tullut kokemansa jälkeen rauhoittumaan.