Turun ja Kaarinan seurakuntajako ei edennyt - kirkollisveron korotukselle siunaus

Äänestys päättyi kirkkovaltuustossa tasan 23–23. Puheenjohtajan ääni ratkaisi asian palautuksen.

seurakunnat
Turun Piispankatu
Peter Petrelius / Yle

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuusto otti torstai-iltana aikalisän uudessa seurakuntajaossa. Ehdotus palautettiin uuteen valmisteluun siinä ilmenneiden puutteiden vuoksi.

Äänestys päättyi tasan 23–23, mutta puheenjohtajan ääni ratkaisi palautuksen. Asian käsittely oli yhtä tasainen aiemmin kirkkoneuvostossa. Myös siellä puheenjohtajan ääni ratkaisi, kun äänestystulos oli 5–5.

Lausuntokierroksella olevassa ehdotuksessa nykyiset yhdeksän seurakuntaa yhdistettäisiin neljäksi suomenkieliseksi ja yhdeksi ruotsinkieliseksi seurakunnaksi.

Asia tulee uudelleen käsittelyyn valtuuston joulukuun kokouksessa. Lopullisesti seurakuntajaosta päättää kirkkohallitus.

Kirkollisvero nousee – 70 vuoden jälkeen

Turun ja Kaarinan kirkollisvero nousee. Kirkkovaltuusto päätti 0,25 prosenttiyksikön korotuksesta. Ensi vuonna veroprosentti on 1,25. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen luvuin 33–12.

Seurakuntayhtymän veroprosentti on ollut tasan yksi vuodesta 1946 lähtien. Ilman korotusta ensi vuoden alijäämäksi olisi kertynyt 4,3 miljoonaa euroa. Se olisi tarkoittanut seurakuntien määrärahojen supistamista ja toimintojen alasajoa.