Kuopion eläinpuiston vetovastuu vaihtui yli 30 vuoden jälkeen – taustalla maakunnan suurituloisimpiin yltäneen sijoitusyhtiö

Vehmasmäessä sijaitsevan eläinpuiston edellinen omistaja pyöritti toimintaa vielä viime kesän vuokralaisena. Nyt vetovastuu on siirtynyt uusille yrittäjille.

Kuopio
Aasi aitauksessa Kuopion eläinpuistossa.
Juha Vauhkonen / Yle

Kuopion Vehmasmäessä sijaitseva Kuopion eläinpuisto on saanut uudet yrittäjät. Puistoa yli 30 vuotta, vuodesta 1984 pyörittänyt Mömmön suku on väistynyt vetovastuusta ja nyt puistoa luotsaa Miia Tukiaisen ja Outi Parviaisen perustama Kuopion Eläinpuisto Oy.

Sijoitusyhtiö Crane Hill Invest osti alueella sijaitsevat kiinteistöt ulosottoviraston pakkohuutokaupassa (siirryt toiseen palveluun) viime vuoden joulukuussa. Crane Hill Invest on laskutusyhtiö Ropo Capitalin (entinen Trust Kapital) myynnillä Pohjois-Savon suurituloisimpien kärkikolmikkoon yltäneen Petri Tukiaisen yhtiö.

Miia Tukiaisen ja Outi Parviaisen Kuopion Eläinpuisto Oy pyörittää puistoa Crane Hill Investin vuokralaisena. Miia Tukiainen on Petri Tukiaisen vaimo. Outi Parviaisen mukaan tarkoituksena on ehostaa aluetta monin tavoin uuteen uskoon, mutta suunnitelmista kerrotaan tarkemmin myöhemmin.

Edellinen omistaja Henri Mömmö pyöritti puistoa velä viime kesän vuokralaisena. Puiston vuosittainen kävijämäärä on ollut viime vuosina tyypillisesti 15 000–20 000 ihmistä.