Kolme Raaseporissa vakavasti loukkaantunutta yhä sairaalahoidossa - "Olemme heidän suhteensa hyvin optimistisia"

Apukuljettajan paikalla turma-ajoneuvossa istunutta on päästy puhuttamaan. Törmäys tuli hänelle täyten yllätyksenä.

Raasepori
Onnettomuudessa romuttunut miehistönkuljetusvaunu.
Onnettomuudessa romuttunut miehistönkuljetusvaunu.Markku Ulander / Lehtikuva

Kolme Raaseporin tasoristeysonnettomuudessa vakavasti loukkaantunutta varusmiestä oli edelleen perjantai-iltana hoidossa Helsingin Töölön sairaalassa. Neljäs vakavasti loukkaantunut pääsi pois sairaalasta perjantaina.

–  Hoidot on edelleen kesken kolmella muulla. Tilanne on ihan stabiili tällä hetkellä, kertoi lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo HUSista STT:lle.

Hirvensalo arvioi, että kolmikko joutuu olemaan sairaalassa vielä useita päiviä.

–  Yllätyksiähän hoidossa voi aina tapahtua, mutta oletusarvo ei ole, että tässä syntyisi mitään dramaattista, Hirvensalo kommentoi.

–  Olemme hyvin optimistisia kaikkien kolmen suhteen. Poliisi pääsi perjantaina puhuttamaan apukuljettajan paikalla turma-ajoneuvossa istunutta, onnettomuudessa lievästi loukkaantunutta varusmiestä.

Tutkinnanjohtaja Ilkka Kantola kertoo, ettei kyseinen varusmies ollut nähnyt lähestyvää junaa.

–  Junan törmäys oli aivan yllätys, mikään ei hänelle etukäteen varoittanut, että törmäys tapahtuisi, Kantola sanoi STT:lle.

Juna törmäsi ajoneuvoon puhutetun varusmiehen puolelle, ja hän loukkaantui törmäyksessä. Junan kuljettaja soitti junan pilliä, mutta varusmies ei ollut kuullut ääntä.

–  Kun on sopiva matalapaine, tulee se ilmiö, että äänen kuuluvuus huononee. Lisäksi maastokuorma-auto (jossa varusmiehet olivat) on tehty työkaluksi, joten siellä on äänieristys huomattavan paljon huonompi kuin tavallisessa kuorma-autossa. Moottorin ja renkaiden äänet ovat siis aiheuttaneet kovaa meteliä hytin sisällä.

–  Lisäksi, kun dieselauto pannaan kylmästä käyntiin, se kalkattaa ihan eri tavalla kuin lämpimänä.

Kantolan mukaan onnettomuusauton hytti oli törmäyshetkellä kylmä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa maanantaina.