Herätys: Kellot taas normaaliajassa, Asuntokone laskee missä voisit asua ja sää on tuulinen ja sateinen

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Herätyskelloja.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Nyt eletään normaaliaikaa

Suomessa siirryttiin viime yönä normaaliaikaan eli kelloja käännettiin tunti taaksepäin. Kellojen siirtelystä kesä- ja normaaliajan välillä on käyty kriittistä keskustelua. Ryhmä europarlamentaarikkoja julkisti tällä viikolla aloitteen siitä, että kesäaikaan siirtymisestä luovuttaisiin.

Asuntokoneesta selviää, missä sinulla on varaa asua

Ylen päivitetystä Asuntokoneesta näet, millaiseen lainaan ja asuntoon sinulla on varaa. Kerro nettotulosi ja säästösi ja kone kertoo sinulle, miten paljon saat enimmillään lainaa ja moneenko neliöön sinulla on varaa eri postinumeroalueilla.

kauppakirja ja asunto
Ismo Pekkarinen / AOP

Näin mainostajat keräävät ja hyödyntävät dataasi

Dataa suomalaisista kerätään monin eri tavoin. Selvitimme, miten mainoksia kohdennetaan tai mitä tapahtuu, kun Facebookissa tekee persoonallisuustestin. Entä mihin kaikkialle tieto voi päätyä?

Facebook-sivulla kenkämainoksia
Stina Tuominen / Yl

Islannissa pääministeripuolue säilyttää asemansa

Pääministeri Bjarni Benediktssonin oikeisto-konservatiivinen Itsenäisyyspuolue menetti paikkoja lauantaisissa vaaleissa, mutta on säilyttämässä asemansa suurimpana puolueena. Islannin hallitus kaatui syyskuussa. Kriisi kumpusi pääministerin isän kirjoittamasta suosituskirjeestä tuomitulle pedofiilille.

Bjarni Benediktsson äänestämässä islannin vaaleissa.
Bjarni Benediktsson äänestämässä 28. lokakuuta.Halldor Kolbeins / AFP

Finlaysonin toimitusjohtaja haastaa ihmisiä ajattelemaan tappouhkauksista huolimatta

Finlayson toimitusjohtaja Jukka Kurttila kantaa kaulassaan Suomen leijonaa, koska hän haluaa palauttaa symbolin uusnatseilta takaisin kansalle. Muotoilu on Kurttilalle väline haastaa ihmiset ajattelemaan. Kaikkia se ei miellytä, ja Kurttila on uhattu jopa tappaa.

Jukka Kurttila
Henrietta Hassinen / Yle

Tuuli voimistuu ja sataa lunta, räntää tai vettä

Sunnuntaina etelässä sataa vettä tai räntää, muualla räntää tai lunta, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen. Lähes koko maassa on huono ajokeli. Poutaisinta ja selkeintä sää on Pohjois-Lapissa. Pohjoistuuli on sunnuntaina puuskaista, merillä mahdollisesti myrskyisää. Lue lisää säästä osoitteessa yle.fi/saa.

Sääkartta
Yle