Useita räjähdyksiä Somaliassa – yli 20 kuollut, hotellin sisälle hyökätty

Räjähdykset ovat tapahtuneet hotellin edustalla ja lähellä parlamenttia.

Somalia
Autopommin aiheuttamaa tuhoa Somalian Mogadishussa
Autopommin aiheuttamaa tuhoa Somalian Mogadishussa lauantaina.Said Yusuf Warsame / EPA

Somalian pääkaupungissa Mogadishussa on räjähtänyt kaksi autopommia. Lisäksi uutistoimisto AP raportoi kolmannesta räjähdyksestä.

Poliisin mukaan ainakin 23 ihmistä on kuollut ja useita kymmeniä loukkaantunut. Kuolleiden joukossa on sekä sotilaita että siviilejä.

Ensimmäinen räjähdys tapahtui hotelli Nasa-Hablodin portin edustalla. Tämän jälkeen aseistettuja miehiä syöksyi hotelliin ja avasi tulen.

Poliisin mukaan hotellin sisällä on ollut käynnissä tulitaistelu. Terroristijärjestö Al-Shabaab on ilmoittanut olevansa iskun takana.

– He taistelevat sisällä. Meillä ei ole vielä tietoja uhrien määrästä, poliisijohtaja Abdullahi Aden sanoi uutistoimisto Reutersille tulitaistelun ollessa vielä käynnissä.

Nasa-Hadlob sijaitsee lähellä Somalian presidentinlinnaa ja on erityisesti poliitikkojen suosima tapaamispaikka.

Toinen räjähdys oli poliisin mukaan minibussi joka räjähti risteyksessä, ilmeisesti Somalian parlamentin lähellä.

Kolmas räjähdys on uutistoimisto AP:n mukaan tapahtunut lähellä hotellia, kun itsemurhapommittaja on räjäyttänyt pommiliivin.

Kaksi viikkoa sitten yli 300 ihmistä kuoli Somalian historian kuolettavimmassa terrori-iskussa, kun kuorma-autollinen räjähteitä räjäytettiin Mogadishun keskustassa. Terroristijärjestö Al-Shabaabin uskotaan olleen iskun takana.

Uutista päivitetty klo 23.53