Vesi uhkaa taas tulvia Turun moottoritielle Espoon Kirkkojärvellä – "Aamuliikenne ei näillä näkymin vaarassa"

Liikenneviraston liikennekeskuksen mukaan aamuliikenne ei ole näillä näkymin vaarassa.

tulvat
Espoonjoki Kirkkojärvellä.
Korkealla virtaava Espoonjoki hipoi Turun moottoritietä Espoon Kirkkojärvellä sunnuntaiaamuna. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Espoon Kirkkojärvellä vedenpinta nousee taas kovaa vauhtia lauantain vesisateiden ja lumen sulamisen takia. Vesi voi nousta Turunväylän Helsinkiin vievälle kaistalle, varoittaa Tulvakeskus (siirryt toiseen palveluun).

Liikenneviraston liikennepäivystäjän Esa Malisen mukaan liikennekeskuksessa ei tällä hetkellä uskota veden pinnan nousevan moottoritielle asti. Hänen mukaansa tilannetta kuitenkin tarkkaillaan koko ajan.

– Aamuliikenne ei ole näillä näkymin vaarassa, Malinen sanoi seitsemän aikaan sunnuntai-iltana.

Malisen mukaan liikennekeskuksessa ollaan kuitenkin koko ajan valmiudessa toimimaan, jos tarve vaatii.

"Se on siinä ja siinä, että jaksaako se nousta"

Tulvakeskuksen mukaan vesi on noussut vuorokaudessa yli 20 cm. Nousunopeus oli tänään sunnuntaina aamulla yksi senttimetri tunnissa. Iltaa kohden nousunopeus on hidastunut puoleen senttiin tunnissa.

– Se on siinä ja siinä, että jaksaako se nousta siihen Turunväylän reunalle vai ei, Suomen ympäristökeskuksen johtava hydrologi Bertel Vehviläinen sanoi Ylelle alkuillasta.

Vehviläinen arveli, että maanantaiaamuun mennessä selvinnee, täytyykö moottoritien kaistoja sulkea.

Iltayhdeksän jälkeen Suomen ympäristökeskus ilmoitti Twitterissä, että veden pinta on jo kuuden sentin päässä Helsingin suuntaan vieviltä kaistoilta.

Sään kylmeneminen pysäyttää veden nousun maanantain ja tiistain aikana. Loppuviikosta Suomeen on kuitenkin tulossa taas uusia sateita, ja vedenpinta saattaa lähteä taas nousuun.

Tulvavallit otettu jo pois paikoiltaan

Vesi tulvi Turun moottoritielle muutama viikko sitten runsaiden vesisateiden vuoksi. Puolustusvoimien avulla tielle saatiin rakennettua tulvavallit, eikä tietä tarvinnut sulkea kokonaan. Tulvavallit on nyt jo otettu pois paikoiltaan. Ne on kuitenkin jätetty lähistölle.

Turun moottoritien tulvaherkällä pätkällä, lähellä niin sanottua Ikean liittymää, on parhaillaan käynnissä parannushanke, jossa painunutta tietä nostetaan. Moottoritie on vajonnut alaspäin noin metrin.

Espoonjoen ajantasaisen vedenkorkeuden Turun moottoritien sillan kohdalla voi tarkistaa ympäristöhallinnon verkkosivuilla olevasta ennusteesta (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Turun moottoritien kaikki kaistat auki tiistaiaamuksi – Tulvavallit puretaan ensi yönä

Tulvavallit kestävät Espoossa – "Jännitysnäytelmä näyttää hyvältä ja voitokkaalta"

Espoonjoki on tulvinut Turun moottoritielle – haittaa liikennettä molempiin suuntiin