Kysely: Brasilian ex-presidentti ja oikeistolainen Bolsonaro hyvissä asemissa vuoden 2018 vaaleihin

Mielipidekyselyn mukaan ex-presidentti Luiz Inucio Lula da Silva olisi suosituin ketä tahansa ehdokasta vastaan.

Brasilia
Brasilian entinen presidentti Luiz Inacio Lula da Silva
Brasilian entinen presidentti Luiz Inacio Lula da SilvaSebastiao Moreira / EPA-EFE

Brasilian entinen presidentti Luiz Inucio Lula da Silva ja oikeistolainen kongressiedustaja Jair Bolsonaro nousisivat toiselle äänestyskierrokselle maan presidentinvaaleissa, jos vaalit pidettäisiin nyt, kertoo Ibope-tutkimus sunnuntaina. Kysely julkaistiin O Globo -lehdessä (siirryt toiseen palveluun), kertoo uutistoimisto Reuters.

Lokakuussa tehty kyselytutkimus osoitti, että entinen presidentti keräisi 35–36 prosenttia äänistä siitä riippumatta, kuka olisi hänen vastaehdokkaansa.

Laki- ja järjestyspuolueen ehdokas Bolsonaro keräisi noin 15 prosenttia äänistä. Bolsonaro nousisi suosituimmaksi, mikäli Lula on poissa kilvasta.

Kolmanneksi eniten ääniä saisi entinen ympäristöministeri Marina Silva, jonka kannatus oli kyselyssä 8–11 prosenttia.

Lulan kansansuosiosta huolimatta hänen poliittinen tulevaisuutensa on vielä epäselvä, sillä hänet tuomittiin heinäkuussa lahjusten vastaanottamisesta. Elokuussa hän sanoi, että työväenpuolue joutuisi valitsemaan toisen ehdokkaan.

Ibopen kysyi mielipidettä 2 000 ihmiseltä jokaisessa Brasilian osavaltiossa 18. ja 22. lokakuuta välisenä aikana. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lähteet: Reuters