1. yle.fi
  2. Uutiset

Luettavaa lauantaiksi: Vaalikampanja venäläisittäin Yhdysvalloissa, ballerinan elämänmuutos ja 21-vuotiaan hedelmöityshoito

Tämä on Ylen uusi lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

Venäjä
Venäläisen trollitehtaan tekemiä facebook-sivustoja esitellään Washingtonissa.
Shawn Thew / EPA
Saatana ja Jeesus vääntävät kättä.
.USA:n edustajainhuoneen demokraattiryhmä

Saatana Clintonin tukena ja peukku Trumpille – Nämä Facebook-mainokset Venäjä halusi amerikkalaisten näkevän

Kongressin julkistamissa mainoksissa mustamaalataan Hillary Clintonia ja kehotetaan mielenosoituksiin sekä Clintonia että presidentti Donald Trumpia vastaan. Mainokset on ostanut venäläinen yhtiö Internet Research Agency, jolla on kytköksiä Kremliin.

Auri Ahola stobus ovddas
Linnea Rasmus / Yle Sápmi

Kansallisbaletin ballerina muutti syrjäiseen saareen Inariin – "Myös Saamenmaalla voi elää tanssimalla"

Auri Ahola karisti pari vuotta sitten Helsingin pölyt jaloistaan, jätti Kansallisbaletin ja muutti Inariin opiskelemaan inarinsaamen kieltä.

22-vuotias Essi
Essi haluaa esiintyä jutussa vain etunimellään, koska koskee asian arkaluonteiseksi ja haluaa suojella yksityisyyttänsä.Timo Nykyri / Yle

Essi, 21, käy hedelmöityshoidoissa: "Ajattelin lapsettomuuden olevan yli 35-vuotiaiden ongelma"

Lapsettomuus voi osua kohdalle hyvin nuorena. Hedelmöityshoidoista on silloin todennäköisemmin apua, mutta kaikki eivät silti saa toivomaansa lasta. Pian 22-vuotias Essi on yrittänyt saada lasta kolmen vuoden ajan.

Kuolleen isän varpaat.
"Kuvassa ovat kuolleen isäni varpaat. Meillä oli tapana vitsailla, että niin pitkät ja komeat varpaat. Kuvan nimi on Hetkeen ei ollut mitään. Se oli isän menettämisen aiheuttama tunne."Kimmo Räisänen

Läheistensä menehtymistä taltioinut valokuvaaja: "Kuolemalta pitää ottaa pois sen voimaa"

Valokuvaaja Kimmo Räisänen on kuvannut lapsuudenperhettään 30 vuoden ajan, myös vanhempiensa ja siskonsa kuoleman. Saako kuolevaa kuvata? Räsänen kertoo, millainen kuva on kaunein muisto. Tänään vietetään pyhäinpäivää.

Facebook-sivulla kenkämainoksia
Stina Tuominen / Yl

Kännykkäsi vuotaa tietosi mainostajille – mitä voit tehdä? 4 hyötyä, 4 riskiä ja 7 vinkkiä

Älä tee Facebookin huumoritestejä, koska ne sieppaavat myös kavereidesi tiedot. Netin ilmaispalvelut ovat käteviä, mutta maksat niiden käytön aina datallasi.

kiikaritähtäin, luminen maisema
Markku Sandell / Yle

Metsästyksessä pyörii miljoonia – hyvinvointilisää vaikeampi mitata

Metsästyskausi on kiivaimmillaan, ja sadattuhannet suomalaiset liikkuvat riistan perässä. Sen merkitys talouteen on satoja miljoonia euroja.

grafiikka

Itsestään kulkevat laina-autot, paremmin löytyvä parkkipaikka, toisiinsa kytkeytyneet rekat – Näin autoilet 2020-luvulla

Milloin sähköautot tulevat? Entä ilman kuljettajaa liikkuvat autonomiset autot? Näihin ja muihin jo lähitulevaisuudessa tapahtuviin autoilun muutoksiin vastaukset tässä artikkelissa.

Lue seuraavaksi