Luettavaa lauantaiksi: Vaalikampanja venäläisittäin Yhdysvalloissa, ballerinan elämänmuutos ja 21-vuotiaan hedelmöityshoito

Tämä on Ylen uusi lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

Kuva: Shawn Thew / EPA
. Kuva: USA:n edustajainhuoneen demokraattiryhmä

Kongressin julkistamissa mainoksissa mustamaalataan Hillary Clintonia ja kehotetaan mielenosoituksiin sekä Clintonia että presidentti Donald Trumpia vastaan. Mainokset on ostanut venäläinen yhtiö Internet Research Agency, jolla on kytköksiä Kremliin.

Kuva: Linnea Rasmus / Yle Sápmi

Auri Ahola karisti pari vuotta sitten Helsingin pölyt jaloistaan, jätti Kansallisbaletin ja muutti Inariin opiskelemaan inarinsaamen kieltä.

Essi haluaa esiintyä jutussa vain etunimellään, koska koskee asian arkaluonteiseksi ja haluaa suojella yksityisyyttänsä. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Lapsettomuus voi osua kohdalle hyvin nuorena. Hedelmöityshoidoista on silloin todennäköisemmin apua, mutta kaikki eivät silti saa toivomaansa lasta. Pian 22-vuotias Essi on yrittänyt saada lasta kolmen vuoden ajan.

"Kuvassa ovat kuolleen isäni varpaat. Meillä oli tapana vitsailla, että niin pitkät ja komeat varpaat. Kuvan nimi on Hetkeen ei ollut mitään. Se oli isän menettämisen aiheuttama tunne." Kuva: Kimmo Räisänen

Valokuvaaja Kimmo Räisänen on kuvannut lapsuudenperhettään 30 vuoden ajan, myös vanhempiensa ja siskonsa kuoleman. Saako kuolevaa kuvata? Räsänen kertoo, millainen kuva on kaunein muisto. Tänään vietetään pyhäinpäivää.

Kuva: Stina Tuominen / Yl

Älä tee Facebookin huumoritestejä, koska ne sieppaavat myös kavereidesi tiedot. Netin ilmaispalvelut ovat käteviä, mutta maksat niiden käytön aina datallasi.

Kuva: Markku Sandell / Yle

Metsästyskausi on kiivaimmillaan, ja sadattuhannet suomalaiset liikkuvat riistan perässä. Sen merkitys talouteen on satoja miljoonia euroja.

Milloin sähköautot tulevat? Entä ilman kuljettajaa liikkuvat autonomiset autot? Näihin ja muihin jo lähitulevaisuudessa tapahtuviin autoilun muutoksiin vastaukset tässä artikkelissa.