Hyppää sisältöön

Lukemista sunnuntaiksi: "Itätyttöä" etsimässä, vitsailun rajat ja viimeinen matka kaupungin piikkiin

Tämä on Ylen uusi lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

Olga Zaitseva (31) kertoo rakastavansa Lontoota: "Sellä ihmiset sekoittavat surutta tyylejä ja pyrin samaan." Kuva: Oksana Yushko / Yle
. Kuva: Oksana Yushko / Yle

Ylen Venäjän-kirjeenvaihtaja Marjo Näkki muutti Moskovaan syyskuussa. Ensimmäinen oivallus oli se, että kaupungin asukkaat ovat muodikkaampia kuin missään muualla.

. Kuva: Eetu Pietarinen / YLE

Presidentti Donald Trump aloitti sunnuntaina pitkään odotetun, ensimmäisen kiertueensa Aasiassa. Ylen alkuvuodesta julkaistu Aasia-peli onkin jälleen ajankohtainen: kokeile, millaisen Aasian sinä jättäisit jälkeesi, kun pääset Trumpiksi Trumpin paikalle!

Kuusi vuotta sitten tapahtunut Suomen suurin tietovuoto aiheuttaa edelleen vahinkoa sen uhreille. Tuntemattomaksi jäänyt tekijä murtautui muun muassa Itä-Suomen yliopiston ja Työtehoseuran järjestelmiin ja julkaisi netissä 16 000 suomalaisen henkilötunnuksia ja muita tietoja. Niitä käytetään identiteettivarkauksiin ja petoksiin vieläkin päivittäin.

Alviina Alametsä. Kuva: Esa Fills / Yle

Ensi tiistaina on kymmenen vuotta Tuusulassa Jokelan koulussa tehdystä joukkosurmasta. Alviina Alametsä pelkäsi koululuokassa ja kuuli laukausten äänet. Tapahtuman jättämät arvet eivät ole haalistuneet.

Kuvaaja pyytää Jukka Lindströmiltä tekonaurua. - Pirjo Heikkilä osaa tekonaurun niin paljon paremmin kuin minä, koomikko parahtaa. Kuva: Antti Haanpää / Yle

Satiiriohjelmaa juontava Kulttuurivieras sanoo, että sosiaalinen media on muuttanut tapaamme käyttää huumoria.

Perhon kirkko. Kuva: Mikkoau / Wikimedia CC 4.0

Perho on Suomen luterilaisin kunta. Sen sijaan helsinkiläisistä vain reilut 54 prosenttia kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon.

. Kuva: Sanna Heikintalo

Zürichiläisiin vetoaa vaatimaton ja edullinen hautaus, vaikka varaa olisi muuhunkin. Kun kaupunkilaisten mediaanipalkka on 6 600 euroa, on Zürichilla varaa kustantaa asukkailleen heidän viimeinen matkansa.

.
.