Poliisi tutkii, kuinka kauas Raaseporin turmapaikalla näki – vakavasti loukkaantuneita ei voida vielä kuulla

Poliisi aikoo tällä viikolla kuulustella autosaattueessa seuraavana tulleen auton varusmiehiä. Näkyvyysolosuhteista tehdään rekonstruktio.

Raasepori
Raasepori onnettomuus
Markku Ulander / Lehtikuva

Raaseporin onnettomuudessa vakavasti loukkaantuneita ei ole vielä päästy kuulemaan näiden terveydentilan takia. Henkilöjunan ja puolustusvoimien ajoneuvon yhteentörmäyksessä viime viikolla kuoli neljä ihmistä.

Vakavasti loukkaantui armeijan auton kuljettaja sekä kolme auton lavalla kyydissä ollutta varusmiestä. Kaikki neljä vakavasti loukkaantunutta ovat vielä Töölön sairaalassa.

Tutkintaa johtava komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista sanoo, että vakavasti loukkaantuneille annetaan vielä aikaa toipua. Kuulustelut aloitetaan vasta, kun heidän tilansa on tarpeeksi vakaa.

– Käsitykseni mukaan osaa pidetään ilmeisesti vielä jonkin näköisessä nukutuksessa. Me emme saa yksityiskohtaisia tietoja, kun lääkärit vetoavat salassapitovelvollisuuteen, Kantola kertoo.

Tällä viikolla on tarkoitus kuulustella turma-auton takana autosaattueessa seuraavana ajaneen auton kuljettajanhytissä istuneita varusmiehiä. Onnettomuudessa olleen auton takana ajoi neljä muuta puolustusvoimien ajoneuvoa.

Tutkintaa jatketaan muun muassa onnettomuushetken näkyvyysolosuhteiden rekonstruktoinnilla.

Viime viikolla poliisi puhutti alustavasti yhtä onnettomuusauton hytissä ollutta, lievemmillä vammoilla selvinnyttä varusmiestä. Varusmies kertoi, että junan tulo oli tullut yllätyksenä; mikään ei ollut viitannut sen tulemiseen.