Satakunnan kirjastojen ovet säppiin pitkäksi aikaa

Satakirjastojen tietojärjestelmät uusitaan joulukuussa, mikä sulkee kirjastot lauantaista 9.12. aina maanantaihin 18.12. saakka.

Satakirjastot
Kirjaston palautusautomaatti.
Kirjastojen tietojärjestelmät uusitaan Satakunnassa joulukuussa.Tiia Hemminki / Yle

Satakunnan kirjastojen ovet pysyvät kiinni pitkän aikaa joulukuussa. Syynä on tietojärjestelmien uudistaminen.

Satakirjastoille asennetaan uusi tietojärjestelmä 9.12.–18.12. Esimerkiksi Raumalla ainoastaan pääkirjaston lehtilukusali on auki kello 9–15, mutta muuten kirjastoon ei pääse, kirjoja ei voi lainata eikä lainoja uusia.

Myöskään Satakirjastojen verkkokirjasto ei ole toiminnassa, ja sen käyttökatkos voi kestää jopa vuoden loppuun.

Porin kirjastotoimenjohtaja Asko Hursti ei vielä tahdo kommentoida julkisuuteen, miten kirjastojen sulkeminen vaikuttaa esimerkiksi Porin lehtienlukusalin toimintaan.

Satakirjastoihin kuuluvat kaikki Satakunnan kunnan- ja kaupunginkirjastot.

31.10. klo 14:51: Satakirjastot tiedottivat tiistaina tarkemmista sulkuajoista:

"Porin kaupunginkirjaston kaikki toimipisteet sekä Nakkilan kirjasto ovat kiinni la 9.12., la 16.12. ja ma 18.12.

Lyhennetyin aukioloin asiakkaita palvelevat 11.–15.12 pääkirjasto, Nakkila, Noormarkku, Pihlava ja Sampola. Pääkirjasto on avoinna ma-pe klo 9–17, Nakkilan, Noormarkun ja Pihlavan kirjastot ma–pe klo 11–17 ja Sampolan kirjasto ma–pe klo 9–14.

Muut Porin kirjaston toimipisteet ovat kiinni 9.-18.12. välisen ajan, myöskään Porin kirjastoauto ei aja.

Muiden Satakirjastojen palvelujen rajoitukset vaihtelevat kunnittain. Lisätietoja Satakirjastoista, yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta www.satakirjastot.fi (siirryt toiseen palveluun).

E-aineistoja voi koko järjestelmänvaihdon ajan käyttää normaalisti. Esimerkiksi e-kirjoja ja e-äänikirjoja voi siis lainata.

Lyhennetyin aukioloajoin palvelevissa kirjastoissa voi esimerkiksi lukea lehtiä ja kirjoja, opiskella, ottaa kopioita ja käyttää tietokoneita. Myös saapuneet varaukset voi noutaa, mikäli niiden noutopaikaksi valittu kirjasto on avoinna. Omatoimikirjastoihin pääsee sisälle, mutta lainaaminen, uusiminen, varaaminen ja tiedonhaku eivät onnistu.

Palautukset voi jättää kirjaston palautusluukkuun tai aukioloaikoina kirjastoon. Laina-aikoja on pidennetty vuodenvaihteen yli, eikä järjestelmänvaihdon ajalta kerry myöhästymismaksuja.

Normaaleihin aukioloaikoihin ja palveluihin palataan 19.12.2017.

Verkkokirjasto on asiakkaiden käytettävissä jälleen 2.1.2018.

Verkkokirjasto pysyy muuten ennallaan, mutta asiakkaiden omien hyllyjen sisältö katoaa, kun uusi lainausjärjestelmä otetaan käyttöön. Hyllyt on kuitenkin mahdollista lähettää omaan sähköpostiin tai tulostaa viimeistään 8.12.2017."