Hämeensillan Pirkkalaisveistokset lähtevät evakkoon maanantai-iltana – Yle Tampere seuraa patsaiden matkaa

Hämeensillan remontin alta pois kuljetettavien Pirkkalaisveistosten siirtotyöt ovat käynnistyneet Tampereella. Hämeensillan kulkijoita ilahduttaneet patsaat ovat remontin vuoksi evakossa museoiden kokoelmakeskuksessa Tampereen Ruskossa pari vuotta.

Kotimaa
Suomen neito lähtee evakkoon
Pirkkalaispatsaiden muutto Hämeensillalta käynnistyi Suomen neidostaKai Pohjanen/Yle

Tampereen Hämeensillan maamerkkien Pirkkalaisveistosten siirtourakka on käynnistynyt hetki sitten. Neljä patsasta on seisonut sijoillaan jo lähes 90 vuotta. Wäino Aaltosen valmistama neljän veistoksen kokonaisuus valmistui parissa vuodessa ja ne ovat olleet sillan käyntikortteina vuodesta 1929.

Suomen neito, Eränkävijä, Veronkantaja ja Kauppias saavat siirtyä pariksi vuodeksi museoiden kokoelmakeskukseen Tampereen Ruskoon kaupunkiin rakennettavan raitiotien alta. Koko Hämeensilta kokee raitiotien rakentamisen myötä mittavan remontin.

4,5 metristen ja tuhansia kiloja painavien patsaiden siirto museoiden kokoelmakeskukseen Tampereen Ruskoon ei ole pieni homma. Työt patsaiden siirtämiseksi käynnistyivät illalla kymmenen aikaan ja ne on tarkoitus saada tehdyksi illan ja yön aikana. Me seuraamme patsaiden matkaa tässä artikkelissa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.