Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden työriidassa ei sopua – lakko alkanee keskiviikkona

Sovittelua jatketaan mahdollisesti ensi viikolla.

politiikka
Azipod-potkurien valmistusta ABB:n tehtaalla.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Sähköliitto ja Teknologiateollisuus eivät saaneet sovittua työriitansa maanantaina, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle. Tämä tarkoittanee sitä, että sähköasentajat aloittavat lakon keskiviikkona.

– Riitaa ei pystytä nyt ratkaisemaan sovittelun keinoin. Lakon alkaminen 1.11.2017 on siten erittäin todennäköistä, Helle sanoo tiedotteessa.

Helteen mukaan sovittelua jatketaan mahdollisesti ensi viikolla. Valtakunnansovittelijan toimisto ilmoittaa sovittelun ajankohdasta erikseen.

– Tilanne on erittäin vakava. Sovittelua jatketaan, kun sille on edellytyksiä, Helle kertoo.

Työriidassa on kyse sähköalan työntekijöiden neuvotteluoikeuksista teknologiateollisuuden toimialalla. Lue lisää riidan taustoista tästä.

Sähköliitto toimeenpanee ilmoituksensa mukaan työtaistelun Teknologiateollisuus ry:n erikseen nimetyissä jäsenyrityksissä 1.11.2017 kello 6–8.11.2017 kello 6.

Sähköliitto on ilmoittanut myös uudesta työtaistelusta kaikissa Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksissä 10.11.2017 kello 6–27.11.2017 kello 6. Liitto on ilmoittanut myös tukitoimista, jotka laajenevat 10.11.2017 lähtien myös metsäteollisuuden toimialalle.

Lakon piirissä olisivat kaikki Teknologiateollisuuden sopimusalalla työskentelevät lähes 2 500 Sähköliiton jäsentä. Tukitoimena siihen liitettäisiin paperi- ja mekaanisessa metsäteollisuudessa tehtävät sähköalan työt, mikä käsittää noin 700 sähköalan työntekijää.

Lakon vaikutuksista voi lukea lisää täältä.

_Juttua päivitetty 31.10. klo 6.18. Muutettu otsikosta sana ylihuomenna muotoon keskiviikkona. _