Teollisuusliitto sinetöi 3,2 prosentin palkankorotuksen – Petteri Orpo kiittää sopimuksesta

Teollisuusliiton hallitus hyväksyi tiistaina Teknologiateollisuuden kanssa sovitun palkka- ja työehtosopimuksen äänin 12–3. Valtiovarainministeri muistuttaa tasapainosta yritysten kilpailukyvyn ja palkankorotusten välillä.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto aloitteli liiton hallituksen kokousta Helsingissä 31. lokakuuta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Syksyn palkkaneuvottelujen odotettu päänavaus, työnantajien Teknologiateollisuuden sekä työntekijöiden Teollisuusliiton maanantaina neuvottelema sopu sai tiistaina hyväksynnän Teollisuusliiton hallitukselta.

Kaksivuotinen työehtosopimus hyväksyttiin äänin 12–3.

Uusi työehtosopimus korottaa palkkoja kahden vuoden aikana keskimäärin 3,2 prosenttia. Lisäksi liitot sopivat kolmannesta eli optiovuodesta, jonka korotuksista neuvoteltaisiin keväällä 2019.

– Uusi työehtosopimus nostaa henkilökohtaisen palkkaosuuden alarajan kolmesta viiteen prosenttiin ja vastaavasti ylärajan 25:stä 26 prosenttiin. Tämä merkitsee selkeää korotusta erityisesti taulukkopalkoilla työtä tekeville sekä vuokratyöntekijöille, kertoo Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto tiedotteessaan.

Hankalinta Teollisuusliitolle olikin hyväksyä palkankorotuksiin sisältyvät, yritysten päätösvaltaan jäävät erilliset palkankorotuserät. Niitä on kirjoitettu neuvottelusopimukseen suhteellisen iso osuus.

Vuonna 2018 yleiskorotusta on tarkoitus olla 1,1 prosenttia, ja yrityskohtaisiin, paikallisesti päätettäviin palkankorotuksiin on varattu 0,5 prosenttia. Vuonna 2019 yleiskorotusta olisi vastaavasti 0,9 prosenttia ja yrityskohtaista erää keskimäärin 0,7 prosenttia.

– [Teollisuusliiton] Hallitukselta kritiikin kärki kohdistui nimenomaan paikalliseen erään ja sen jakoperusteisiin. Ymmärrämme sen hyvin, sillä se on hankalin kohta tässä sopimuksessa, Riku Aalto kommentoi Ylelle.

Mikäli paikallinen sopiminen ei onnistu, perälautana on kuitenkin 3,2 prosentin keskimääräinen korotus kahden vuoden aikana.

Nyt neuvoteltu sopimus koskee kaikkiaan lähes 100 000 työntekijää. Viimeisen sinetin päätökselle antaa Teollisuusliiton valtuusto, joka kokoontuu 7. marraskuuta.

Inkeroinen: Vientimalli toteutuu

Ratkaisun odotetaan linjaavan myös muiden alojen palkankorotuksia. Niin työnantajat kuin Suomen hallitus ovat peränneet maltillisia palkankorotuksia ja sitä, että ensimmäisten vientiliittojen sopimuksista tulisi katto muiden alojen palkankorotuksille. Palkansaajat eivät ole katsoneet vaatimuksia mielissään.

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen arvioi, että näin tulee kuitenkin käymään, sillä teknologiateollisuuden ja kemianteollisuuden ratkaisut ovat kustannustasoltaan samanlaiset.

– Työmarkkinoille on nyt syntymässä vahva vientivetoinen päänavaus, kun myös kemianteollisuudessa päästiin neuvottelutulokseen työntekijöiden työehdoista, Inkeroinen kertoi tiedotteessaan.

– Vientivetoista työmarkkinamallia ei keväällä syntynyt, mutta syksyn neuvottelukierros on etenemässä samantyyppisten askelmerkkien mukaan.

Viime yönä Kemianteollisuus ja teollisuusalojen TEAM kertoivat päässeensä sopuun 1,6 prosentin palkankorotuksista kahtena seuraavana vuonna. Ratkaisut odottavat vielä liittojen hallintojen vahvistusta marraskuun lopulla.

Orpo tyytyväinen: Loputkin neuvottelut sujuvasti maaliin

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ei halua arvioida valtiontalouden näkökulmasta, onko 3,2 prosentin palkankorotustaso oikea, mutta kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että neuvottelutulos ylipäänsä syntyi.

– On tärkeää, että tässä talouden tilanteessa pyörät pyörivät, eikä työmarkkinoilla ole konflikteja. Olen tyytyväinen siihen, että sopimus on syntynyt, Orpo kommentoi Ylelle.

Orpo toivoo, että syksyn tulevilla palkkaneuvottelijoilla pysyy palkansaajien ostovoiman lisäksi kilpailukyky mielessä.

– Toivon, että muutkin liittoneuvottelut saadaan sujuvasti malliin, ja niissäkin huomioidaan koko ajan sekä ostovoima että kilpailukyvyn säilyminen, ja sitä kautta työllisyyskehitys ja kasvun jatkuminen, Orpo sanoi.

Pekkaspäivistä kädenojennus työntekijöiltä

Teknologia-ala pyrkii nyt sopimaan palkoista ja työajoista aikaisempaa enemmän paikallisesti eli yrityksissä sopien. Teollisuusliitto kertoo esimerkiksi, että palvelusvuosilisän ja osan lomarahoista voi liiton mukaan vaihtaa jatkossa vapaiksi.

Toisaalta sopimus antaa ensimmäisen kerran mahdollisuuden sopia kuuden, niinsanotun pekkaspäivän käytöstä työpäiviksi. Näin on toimittu aikaisemminkin, mutta nyt asiasta on mustaa valkoisella. Kyse on kädenojennuksesta työntekijöiltä työnantajille.

Sähköliiton palkankorotuksista erillispöytäkirja

Teknologiateollisuuden kanssa työriidassa oleva Sähköliitto aloittaa näillä näkymin lakon keskiviikkona.

Riku Aallon mukaan teknologiateollisuudessa työskentelevät Sähköliiton jäsenet saavat samat palkankorotukset kuin muutkin, eivätkä työehdot heikkene.

– Niiltä osin kuin Sähköliiton sopimus on poikennut Teollisuusliiton sopimuksesta on laadittu erillispöytäkirja. Tämä pöytäkirja neuvotellaan myöhemmin osaksi Teollisuusliiton työehtosopimusta, Aalto tiedottaa.

Täydennyksiä 16:16 ja 16:58: Lisätty Petteri Orpon ja Riku Aallon kommentteja.