1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Fortum

74 miljoonan euron kauppa – Fortumin pääkonttori "Raaden hammas" Espoossa vaihtoi omistajaa

Fortum haluaa keskittyä ydintoimintoihinsa ja helpottaa työntekijöiden välistä avointa vuorovaikutusta.

Fortum
Fortum-energiayhtiön pääkonttori Espoon Keilaniemessä.
Energiayhtiö Fortumin pääkonttori Espoon Keilaniemessä.Juha-Pekka Inkinen / Yle

Fortum ja Fortumin eläkesäätiö myyvät Fortumin nykyisen pääkonttorialueen Espoon Keilaniemessä Regenero Oy:lle, joka on YIT:n ja HGR Property Partnersin yhteisyritys.

Kauppaan kuuluvat pääkonttorirakennukset tontteineen. Kaupan arvo on Fortumin mukaan noin 74 miljoonaa euroa. Fortum tulee kirjaamaan myyntivoiton vuoden 2018 ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseen.

Fortum tiedotti aiemmin tänä vuonna, että yhtiön pääkonttori muuttaa vuoden 2017-2018 vaihteessa uudistettuun monitilatoimistoon Espoon Keilaniemessä. Uudessa pääkonttorirakennuksessa sijaitsevat Fortumin lisäksi Tiedon ja Microsoftin toimitilat.

Samalla yhtiö ilmoitti selvittävänsä nykyisen pääkonttorinsa jatkoa. Ensisijaisena vaihtoehtona oli kiinteistön myynti. Johtaja Risto Penttinen Fortumilta kertoo tiedotteessa, että Fortum keskittyy ydinliiketoimintaansa.

– Uusi omistaja voi nyt aloittaa työn ikonisen tornitalon ja sen alueen kehittämiseksi, Penttinen toteaa.

Penttisen mukaan Fortumin pääkonttorin muutto on osa laajempaa yrityskulttuurin muutosta, jolla Fortum yrittää vahvistaa innovatiivisuutta, työntekijöiden välistä avointa vuorovaikutusta ja modernia johtamista.

Yle kertoi huhtikuussa, että Espoon uusi asemakaava mahdollistaa vuonna 1976 valmistuneen 90-metrisen rakennuksen muuttamisen asuinkäyttöön sekä palvelu- ja liiketiloiksi.

Fortumin pääkonttori on tunnettu lempinimellä "Raaden hammas". Nimi juontaa juurensa vuorineuvos Uolevi Raateeseen, joka toimi aikoinaan rakennuksessa toimineen Nesteen pääjohtajana.

Lue seuraavaksi