1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailuyritykset

Napapiirillä aloitti ensimmäinen kiinalainen matkailuyritys

Lapin ensimmäinen kiinalaisomisteinen matkailumajoitusyritys on tänään aloittanut toimintansa pajakylässä Rovaniemen napapiirillä. Yhtiön suunnitelmissa on rakentaa alueelle myös lisää majoituskapasiteettia.

Nova Skyland hotellin päärakennus ja 7 paritaloa sijaitsevat Napapiirillä Snowman Worldin takana. Kuva: Raimo Torikka / Yle

Nova Skyland hotellissa on ravintola-päärakennus ja 14 lomahuoneistoa, joissa on yhteensä 78 vuodepaikkaa. Ensimmäinen rakennusvaihe on nyt saatu valmiiksi ja yritys on aloittanut kaikkien aikojen ensimmäisen joulusesonkinsa. Ja hyvältä näyttää.

– Jouluaika on meillä aika hyvä, olemme jo siihen tyytyväisiä. Ja kun kävin Kiinassa, olin yhteydessä matkatoimistoon ja myös meidän uudenvuoden aika tammi-helmikuussa oli jo hyvin täynnä, Nova-Roi osakeyhtiön toimitusjohtaja Shaowei Zhang sanoo.

Nova-Roi osakeyhtiön taustalla olevilla kiinalaisilla rahoittajilla on entuudestaan hotelli Kiinassa ja toinen Ranskassa. Lappiin mielenkiinto kohdistui kun yksi sijoittajista kävi pohjoisessa.

– Yhtiön omistajat ihastuivat Lappiin ja sen luontoon käytyään täällä, toimitusjohtaja Zhang sanoo.

Tarkoitus on rakentaa alueelle myös lisää majoitustilaa. Ensimmäinen rakennusvaihe eli 144-paikkainen ravintola-päärakennus ja 7 paritaloa olivat kustannukseltaan noin 5 miljoonaa euroa.

– Meillä on myös vaihe kaksi. Meidän pitää kuitenkin katsoa asiakkaiden palaute tältä kaudelta ja miettiä mitä pitää kehittää, minkälaisia palveluita pitää lisätä ja minkälainen toisesta rakennusvaiheesta tehdään. Sen budjetti on sama kuin tämän ykkösvaiheen eli 5 miljoonaa euroa, Nova-Roi osakeyhtiön toimitusjohtaja Shaowei Zhang sanoo.