Hyppää sisältöön

Jari Sillanpäällä muhkeat tulot – tienasi yli 280 000 euroa

Jenni Vartiainen ja Elli Haloo keräsivät komean tilin.

Jari Sillanpää. Kuva: Jari Sillanpää Media

Vuoden 1995 tangokuningas Jari Sillanpää, 52, on pysynyt viihteen huipulla yli kaksikymmentä vuotta. Hän ansaitsi viime vuonna 285 345 euroa. Niistä oli pääomatuloja 46 483 euroa.

Sillanpää joutui tänä syksynä kohun silmään, kun kävi ilmi, että häntä epäiltiin huumausaineen vaikutuksen alaisena ajamisesta. Artisti myönsi teon.

Verolaskuri kertoo, mihin verorahat käytetään.

Näyttelijä, laulaja ja muusikko Vesa-Matti Loiri, 72, komeilee vuosi vuoden perään parhaiten tienanneiden artistien listoilla. Viime vuonna hänelle kertyi 234 385 euron tulot. Niistä suurin osa oli ansiotuloja.

Cheek, eli Jare Tiihonen Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Räppäri Cheek eli Jere Tiihonen, 35, on tehnyt viime vuodet hyvää tiliä. Hän jäi tällä kertaa vanhojen konkarien taakse. Cheek ansaitsi 209 411 euroa. Niistä pääomatuloja oli vajaat 30 000 euroa.

Cheekistä tehdään parhaillaan elokuvaa, jonka pääroolissa on Antti Holma.

Elli Haloo tienasi hyvin viime vuonna. Kuva: Tapio Nykänen / Yle

Haloo Helsingin suosio näkyy laulaja Elli Haloon eli Elisa Tiilikaisen, 27, tilipussissa. Persoonallinen artisti tienasi 183 306 euroa. Ellin luotsaama yhtye on parhaillaan 10-vuotisjuhlakietueella.

Heti Elli Haloon perässä porskuttaa laulaja ja lauluntekijä Jenni Vartiainen, 34. Hän on yksi Suomen johtavista naisartisteista. Vartiainen tienasi viime vuonna 176 382 euroa. Niistä pääomatuloa oli 36 394 euroa.

VilleGalle (vas.) ja Jare muodostavat JVG-duon. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Ylen verokoneesta voi tarkistaa 1000 eniten tienanneen tulot.

JVG:n jäsenet Jare ja Ville Galle tienasivat viime vuonna täysin erilaiset summat. Jare Brand sai kokoon 63 682 ja Ville Galle tuplasti enemmän 135 539 euroa.

Suosikkiduo yllätti elokuussa julkaisemalla uuden albuminsa Popkorni suoratoistopalvelussa.

Henkilökohtaisia 30-vuotisjuhliaan samassa kuussa syntyneet muusikot viettivät syyskuun lopussa Helsingin areenalla. Tämänvuotisessa Emma-gaalassa kaksikko sai muun muassa Vuoden yhtye -palkinnon.

Pohjalaisuutta olemuksessaan korostava Lauri Tähkä, 43, on yksi Suomen suosikkiartisteista. Hän tienasi 135 345. Tähkä oli mukana viime vuoden Vain elämää tv-sarjassa.

Sanni esiintymässä Tikkurila Festivaaleilla heinäkuussa 2017. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Sanni eli Sanni Kurkisuo, 24, on noussut yhdeksi Suomen lupaavimmista laulaja-lauluntekijöistä. Hän tienasi 123 979 euroa. Sanni oli mukana tämänvuotisessa Vain elämää -tv-sarjassa, mutta siitä saadut tulot eivät näy vielä näissä verotiedoissa. Artisti ilmoitti kesällä jäävänsä tauolle.

Hyvin pärjäsi myös Hector, joka tienasi 119 505 euroa.

Hector eli Heikki Harma, 70, oli mukana Nelosen Vain elämää -tv-sarjassa. Hector kiersi viime vuonna Suomea juhlakiertueellaan.

Rakettimaisen nousun laulaja-lauluntekijänä tehnyt Alma, 21, ansaitsi viime vuonna vain 18 580 euroa. Hän on kahminut viime aikoina kaikki mahdolliset suomalaiset musiikkialan tunnustukset.

Kultturiministeri Sampo Terho (sin.) myönsi tänä vuonna Almalle Suomi-palkinnon. Nyt Suomessa jännitetään tekeekö Alma lopullisen läpimurtonsa Iso-Britanniassa. Alku on lähtenyt hyvin käyntiin, ja BBC:n deejiit ovat alkaneet soittaa hänen kappaleitaan.

Almalla menee kovaa. Tulot jäivät viime vuonna alle 20 000 euroon. Kuva: Jouni Immonen / Yle