Ville Rantala harppasi tulokärkeen myymällä kuivapuvuistaan tunnetun firman Belgiaan

Rantala tahkosi viime vuonna kovat tulot myymällä ääriolosuhteiden tekstiilejä valmistavan Ursuk-yrityksensä belgialaiselle pörssiyhtiölle.

Verotiedot
Ursuit logo
Ursuit

Suomen tulokärkeen nousi tänä vuonna uusi tulokas, kuivapukuvalmistaja Ursuk Oy:n toimitusjohtaja ja entinen pääomistaja Ville Rantala. Rantalan yhteenlasketut tulot olivat viime vuonna vajaat 20 miljoonaa euroa.

Potista suurin osa oli pääomatuloja, joita hänelle kertyi huimat 19,7 miljoonaa euroa. Ansiotuloja hän sai 230 000 euroa.

Näillä tuloilla 46-vuotias kaarinalainen yrittäjä pomppasi kertaheitolla tulokärkeen (siirryt toiseen palveluun) sijalle kahdeksan. Harppaus edellisvuodesta on melkoinen. Vuonna 2015 Rantala oli yhteenlasketuissa ansio- ja pääomatuloveroissa vasta sijalla 2620.

Rantalan rahat ovat peräisin viimevuotisesta suuresta yrityskaupasta. Belgialainen pörssiyhtiö Sioen osti Ursukin joulukuussa 2016. Sioenin tiedotteen mukaan kauppasumma oli 22,4 miljoonaa euroa.

Kaupparekisterin tietojen mukaan Rantala omisti Ursukista viime vuoden alussa 94 prosenttia. Hän toimii edelleen Ursukin toimitusjohtajana.

Veroja Rantala maksoi viime vuonna 6,8 miljoonaa euroa. Hänen veroprosenttinsa oli 34,2.

Kuivapukuja ääriolosuhteisiin

Turkulainen, vuonna 1964 perustettu, Ursuk valmistaa Ursuit-tuotenimellä myytäviä sukellus- ja pelastuskuivapukuja ammatti- ja harrastuskäyttöön. Pukuja käytetään esimerkiksi ammattisukelluksessa, kalastuksessa, laivaliikenteessä sekä armeijassa ja pelastustehtävissä.

Kestävyysurheilijat tuntevat yrityksen Ursuit-nimellä myytävistä triathlon-puvuista.

Ursuk työllistää yli 70 henkeä. Yhtiön päämarkkinat ovat Skandinavia, Keski-Eurooppa, Iso-Britannia ja Venäjä.

Suurkaupan jälkeen Rantala on laajentanut bisnestään myös ulkoiluvälineisiin ja partiotarvikkeisiin. Hän osti Talouselämän (siirryt toiseen palveluun) mukaan kuluvan vuoden alussa enemmistön partiolaisten Scandinavian Outdoorista. Rantala nousi 80 prosentin omistusosuuden myötä myös Scandanavian Outdoorin hallituksen puheenjohtajaksi.

Täydennys 1.11.2017 klo 12:58: Lisätty tieto Rantalan maksamista veroista.

Täydennys 1.11.2017 klo 9:45: Lisätty viimeiseen kappaleeseen tieto Rantalan vastuutehtävästä Scandinavian Outdoorista.