1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. OP Ryhmä

Finanssiryhmä OP:n tulos painui – palveluiden kehityksestä 15 miljoonaa lisää kuluja

Pääjohtaja Reijo Karhinen ennakoi OP:n kohtaavan finanssialan rajun muutoksen hyvässä tuloskunnossa.

OP Ryhmä
OP-pankki
Henrietta Hassinen / Yle

Finanssiryhmä OP:n tulos heinä-syyskuussa painui 290 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 306 miljoonasta eurosta. Kulut kasvoivat kun OP on uudistanut toimintaansa, eivätkä tuotot kasvaneet yhtä nopeasti.

OP:n panostukset palveluiden kehittämiseen kasvattivat kuluja 15 miljoonaa euroa viime vuoden heinä-syyskuuhun verrattuna. Myös liiketoiminnan muut kulut kasvoivat ja ylsivät 180 miljoonaan euroon.

Tammi-syyskuussa kehittämisen kulut OP:lla ylsivät 146 miljoonaan euroon, missä oli kasvua vuotta aiemmasta 50 miljoonaa euroa Finanssiryhmällä on käynnissä 400 miljoonan euron investointiohjelma tänä vuonna.

– Poikkeuksellisen suuri kulukasvu on suora seuraus strategiamme mukaisesta voimakkaasta toimintamme uudistamisesta. Erityisen myönteistä oli palkkiotuottojen kasvu ja korkokatteen kasvun vahvistuminen poikkeuksellisen haastavassa korkoympäristössä, toteaa OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen tulostiedotteessa.

Karhinen: Muutoksen nopeus kiihtyy

Pankkitoiminnan ja varallisuudenhoidon tulokset paranivat, mutta vahinkovakuutuksen tulos ja kasvu eivät yltäneet edellisvuosien tasolle.

– OP kohtaa finanssialan rajun ja merkittävästi kustannuksia aiheuttavan murroksen hyvässä tuloskunnossa. Lähivuosien aikana on vietävä läpi erittäin laaja investointiohjelma, uusien liiketoimintamallien ja uuden ansainnan luominen sekä mittava henkilöstön osaamisen uudistaminen, toteaa Karhinen.

Karhisen mukaan OP:n on samalla on pidettävä huoli hintakilpailukyvystään. Uudistumisen tekee Karhisen mukaan haastavaksi kiihtyvä muutosnopeus ja kasvavat tehokkuusvaateet.

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä. Sillä on kaikkiaan 12 000 työntekijää. Ryhmän pääjohtaja vaihtuu ensi vuonna, kun Reijo Karhinen jää eläkkeelle ja Timo Ritakallio aloittaa pääjohtajana maaliskuussa.

*Lue myös *

Analyysi: Surkea 1990-luku tekee paluuta pankkialalle

"Valitettavasti vähennysluvut ovat Suomessakin isoja" – Nordean pääluottamusmies tyrmää henkilöstön vaihtoviikot

_Muokattu kello 10.05: Täsmennetty otsikkoon, että kyse on kehityskulujen kasvamisesta aiempaan verrattuna. _

Lue seuraavaksi