1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terrorismi

Video näyttää miten New Yorkin iskun tekijä pakenee tapahtumapaikalta

Amerikkalaismedian tietojen mukaan iskun tekijä sai oleskeluluvan Yhdysvaltoihin arpajaisissa.

terrorismi
Uutisvideot: New Yorkin iskun tekijä pakenee
Uutisvideot: New Yorkin iskun tekijä pakenee

Amatöörivideo näyttää, miten New Yorkin iskusta epäilty uzbekistanilainen Sayfullo Saipov pakenee iskun tekopaikalta.

Saipovilla on videolla kädessään värikuula-ase ja ilmapistooli, ja silminnäkijähavaintojen mukaan hän huutaa arabiaksi "Allahu Akbar".

Pian videon näyttämien tapahtumien jälkeen poliisi ampui Saipovia vatsaan ja pidätti hänet.

Iskusta ja tekijästä lisätietoa

Uzbekistanin presidentti Shavkat Mirzijojev on luvannut maan tarjoavansa kaikki resurssinsa iskun tutkimuksiin. Samalla hän esitteli surunvalittelunsa Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille.

Amerikkalaismedian tietojen mukaan 29-vuotias Saipov sai vuonna 2010 oleskelu- ja työluvan Yhdysvaltoihin arpajaisissa. Niin sanottu "Green Card Lottery" -ohjelma arpoo vuosittain 50 000 työlupaa sellaisten maiden kansalaisille, joista ei ole saapunut paljon maahanmuuttajia Yhdysvaltoihin.

Presidentti Trump arvosteli Twitterissä Green Card Lottery -järjestelmää ja vaati sen korvaamista osaamiseen perustuvalla oleskelulupien myöntämisellä.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

New Yorkin osavaltion kuvernöörin Andrew Cuomon mukaan viranomaisilla ei ole mitään viitteitä siitä, että Saipovin isku olisi osa laajempaa suunnitelmaa.

Aiemmin kerrottiin, että Saipovin iskussa käyttämästä autosta löytyi lappu, jossa hän kirjoittaa tehneensä iskun Isis-terroristijärjestön nimissä.

NBC-uutiskanavan mukaan Saipovilla on vaimo ja kaksi lasta.

Tuoreimpien tietojen mukaan iskussa kuoli 8 ja loukkaantui 11 ihmistä.

14:13 Lisätty tiedot Trumpin twiitistä.

Lue seuraavaksi