1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kehitysvammaisuus

Salon Ihme ja Kummalle Kehitysvammaliiton palkinto

Kehitysvammaliiton Aino Miettinen -tunnustuspalkinnon sai tänä vuonna myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kehitysvammahuollon kuntoutusyksikkö.

Kuva: Joona Haarala / Yle

Kehitysvammaliiton Aino Miettinen -palkinto on jaettu Kehitysvammaliiton opintopäivillä Lahdessa. Tunnustuspalkinnon saivat Ihme ja Kumma Tuki ry Salosta sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kehitysvammahuollon kuntoutusyksikkö.

Ihme ja Kumma Tuki ry palkittiin nuorten syrjäytymistä ehkäisevästä työstä. Yhdistys on avannut uusia polkuja erityisnuorille ja tehnyt ainutlaatuista asennemuokkausta.

Yle Turku kertoi hiljattain Ihme ja Kumman kahvilatoiminnasta ja kehitysvammaisten työtilanteesta Suomessa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kehitysvammahuollon kuntoutusyksikkö palkittiin merkittävästä ja dokumentoidusta työstä vaikeimmin kehitysvammaisten ihmisten vuorovaikutuksen hyväksi.

Aino Miettisen nimeä kantavaa tunnustuspalkintoa on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Palkinto myönnetään ideasta, toimintatavasta, aloitteesta tai ratkaisusta, joka toimii suunnannäyttäjänä kehitysvamma-alalla, merkitsee innovaatiota tai edistää kehitysvammaisten ihmisten tasa-arvoa ja yhteiskunnassa selviytymistä merkittävällä tavalla.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Kaarisilta ry, Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtye ja Resonaari.