Valtiolta 1,4 miljoonan euron lisämääräraha Turun veteraaneille

Rahalla katetaan rintamaveteraanien kotona asumista tukevia palveluja.

sotaveteraanit
miehen kädet
Pixabay

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala on saanut valtiolta 1,4 miljoonan euron lisämäärärahan. Sillä voidaan kattaa rintamaveteraanien kotona asumista tukevia palveluja. Lisäksi rintamaveteraanikuntoutukseen on myönnetty 100 000 euroa.

– Tuntuu erittäin hyvältä, että saamme tunnustusta tehdylle työlle, kertoo hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksa tiedotteessa.

Hyvinvointitoimialalla on tehty paljon töitä rintamaveteraanien hyväksi. Kaikille kotona ja palvelutaloissa itsemaksavina asuville turkulaisille veteraaneille on myönnetty maksuttomasti ja tarpeen mukaan esimerkiksi siivouspalveluita, kotihoitoa sekä kauppa-, kuljetus- ja ateriapalveluita.

Kelan ilmoituksen mukaan tammikuussa 2017 Turussa oli 479 veteraania, joista 76 on sotainvalideja. Veteraaneista 403 kuuluu rintamaveteraanien palveluiden piiriin.

Suurin osa halunnut kotikäynnin

Kuluvan vuoden elokuuhun mennessä lähes kaikkien kotona asuvien veteraanien luona on käyty ja heille jokaiselle on tehty palvelu- ja hoitosuunnitelmat, kerrotaan Turun kaupungin hyvinvointitoimialan tiedotteessa. Vain neljä veteraania ei ole alkuvuonna halunnut kotikäyntiä. Heihin tai heidän omaisiinsa on oltu yhteydessä uudelleen.

– Uskon, että olemme tavoittaneet kaikki turkulaiset veteraanit. Yhteydenottojen ulkopuolelle henkilö on voinut jäädä vain silloin, jos hän on muuttanut Turkuun vuoden 2017 aikana, sanoo palvelupäällikkö Taina Kaila tiedotteessa.

Valtio on kasvattanut itsenäisyyden juhlavuonna kotona asuvien veteraanien maksuttomia, kotona asumista tukevia avopalveluita. Vuonna 2016 valtiokonttori varasi palveluihin 10 miljoonaa ja tänä vuonna summa oli 25 miljoonaa euroa.

Turun osuus summasta on noin 800 000 euroa ja uusi 1,4 miljoonan euron summa tulee nyt Turkuun sen lisäksi.