”Tässä joukkueessa pelaajalla pitää olla tietynlainen asenne” – FC TPS:llä selkeät suunnitelmat ensi kauden sopimuksille

Jalkapallojoukkue FC TPS etsii vielä muutamia pelaajia ensi kauden kokoonpanoon, mutta julkaisi kuitenkin jo joukkueessa jatkavien uudet sopimukset.

jalkapallo
FC TPS:n pelaajia ja päävalmentaja tiedotustilaisuudessa.
Oskari Jakonen (vas.), Juri Kinnunen, Rasmus Holma ja päävalmentaja Mika Laurikainen FC TPS:n tiedotustilaisuudessa.Liisa Kallio / Yle

Veikkausliigaan noussut FC TPS on jo hyvää vauhtia muodostamassa ensi kauden joukkuetta. Päävalmentaja Mika Laurikainen on viimeiset pari viikkoa kasannut uusia sopimuksia, jotka joukkue julkaisi keskiviikkona 1. marraskuuta.

Kuka tahansa ei Laurikaisen mukaan sovi FC TPS:n joukkueeseen.

– Haluamme taitoa monelle eri osa-alueelle. Pelaajat, jotka harjoittelevat kovaa ja tekevät kaikkensa joukkueen eteen ovat sellaisia, jotka auttavat itseään ja seuraa eteenpäin. Tässä joukkueessa pitää olla tietynlainen asenne, Laurikainen kertoo.

Kokoonpanosta uupuu vielä kaksi hyökkääjää, keskikenttäpelaajaa, puolustajaa ja yksi maalivahti.

Mika Laurikainen

Sopimuksia on nyt jo tarpeeksi liigalisenssiä varten, mutta joukkue tarvitsee vielä muutaman pelaajaan ennen kuin se on valmis Veikkausliigan viherkentille.

– Kokoonpanosta uupuu vielä kaksi hyökkääjää, keskikenttäpelaajaa, puolustajaa ja yksi maalivahti, Laurikainen sanoo.

12 pelaajalle jatkosopimus

Mika Laurikaisen TPS-uran aikana seura on kärsinyt talousvaikeuksista, mutta vaikeiden vuosien jälkeen tulevaisuus on kirkkaampi. Uusien sopimustenkin tekeminen oli paljon helpompaa edellisiin vuosiin verrattuna.

– Tänä vuonna ei ollut epätietoisuutta mistään. Meillä on aikaa vertailla, katsoa tilannetta rauhassa ja etsiä vielä puuttuvat, joukkueeseen sopivat pelaajat, Laurikainen summaa.

Puolustaja Rasmus Holma on yksi 12:sta pelaajasta, joille tehtiin jatkosopimus. Holma on erittäin tyytyväinen sopimustilanteeseensa.

Ei minun tarvinnut miettiä, haluanko jatkaa FC TPS:ssä vai en.

Rasmus Holma

– Täällä on todella hyvä valmennusryhmä ja joukkue. Myös olosuhteet pelaamiselle ovat kunnossa. Ei minun tarvinnut miettiä, haluanko jatkaa FC TPS:ssä vai en, Holma kertoo.

Selkeää on myös se, mitä Holma eniten odottaa tulevalta kaudelta.

– Turussakin päästään pelaamaan taas paikallispelejä. Ottelut Interiä vastaan ovat jo kiikarissa. Haluan myös näyttää joukkueen kanssa, että kuulumme tähän sarjaan.