1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Perussuomalaiset

Leena Meri perussuomalaisten heikoista luvuista: "Tämä Kauniit ja rohkeat -draama on syönyt kannatusta"

Leena Meri sanoo olevansa yllättynyt perussuomalaisten heikoista kannatusluvuista Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa.

Leena Meri
Ylen tuoreita kannatuslukuja olivat aamu-tv:ssä kommentoimassa keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni sekä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri arvelee, että puolueen heikkojen kannatuslukujen taustalla on kesästä asti jatkunut kinastelu perussuomalaisten ja puolueesta irtautuneiden sinisten välillä. Meren mielestä julkisuudessa on nokiteltu kuin saippuasarja Kauniissa ja rohkeissa.

– Välillä on tullut sellainen tunne, kaikella kunnioituksella Kauniita ja rohkeita kohtaan, että tämä on kuin jännitysnäytelmä. Ihmiset saattavat helposti ajatella, että emme nyt keskity heihin, emmekä oikein tiedä, mikä heidän sanomansa on, Meri arveli tänään torstaina Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Meri sanoo olevansa yllättynyt heikoista kannatusluvuista.

– Ymmärrän, että tämä Kauniit ja rohkeat -draama on syönyt kiinnostusta ja kannatusta, mutta olen vähän yllättynyt, koska kentältä tulevat viestit ja ne viestit, mitä minä saan, ovat todella positiivisia, Meri jatkoi.

Meri toivoo, että jatkossa keskustelussa keskityttäisiin enemmän politiikkaan.

– Kansalaisista se voi olla huvittavaa seurata, kuka sanoi mitä milloinkin ja kuka hänet siitä nakittaa. Mutta enemmän varmasti kiinnostaa, mitä sinä teet kansanedustajana ja puolueena minun eteeni ja Suomen eteen.

Ylen tänään torstaina julkistamassa kannatusmittauksessa perussuomalaisten kannatus oli pudonnut kolme prosenttiyksikköä. Myös perussuomalaisista viime kesänä irtautuneiden sinisten kannatus oli laskenut entisestään.

Lue myös:

Ylen kannatusmittaus: Keskusta kiri vihreiden ohi, PS:n suosio romahti - "Vanhojen puolueiden vastaisku"

Analyysi: Perussuomalaisten hukattu perintö