Lopen kunnanjohtaja eroaa

Lopen virkavapaalla oleva kunnanjohtaja ilmoittaa eroavansa. Karoliina Frank jatkaa yksityisen yrityksen palveluksessa.

Loppi
Karoliina Frank
Antti Ruonaniemi / Yle

Lopen kunnanjohtaja Karoliina Frank on sanoutunut irti virastaan. Frank ilmoittaa irtisanoutuvansa joulukuun alusta lukien, jolloin hänen virkasuhteensa kuntaan päättyy tammikuun lopussa.

– Se on ollut vakaan harkinnan tulos. Olen ollut yksitoista vuotta Lopella töissä ja miettinyt, mitä jatkossa haluan tehdä. Nyt olen ollut opintovapaalla ja vähän pyörinyt eri piireissä kuin siellä kunnantalon ympyröissä, olen kohdannut erilaisia ihmisiä ja tullut erilaisia työtarjouksiakin. Niistä yhteen nyt olen lupautunut tarttua.

Siirrytkö Vekka Liikenteen palvelukseen?

– En kommentoi, vastaa Frank.

– Siirryn erään yksityisen yrityksen palvelukseen. Itse en siitä tässä yhteydessä enempää tiedota, se on yhtiön asia, sanoo Karoliina Frank.

Karoliina Frank kertoo myös toteuttavansa pitkäaikaisen unelmansa ja ryhtyvänsä osa-aikaiseksi majatalon pitäjäksi Hämeenlinnan keskustassa.

– Toivon, että kesän kynnyksellä saamme viettää Matin ja Maijan kaupunkimajatalon avajaisia, valottaa Frank.

"Minulla olisi haluja rohkeampiin ratkaisuihin kuin mitä Lopella poliiittinen ilmapiiri on viestinyt"

Karoliina Frank kiittelee, että 11 vuoden työrupeama Lopella on ollut haastavaa, merkityksellistä ja innostavaa. Frank kertoo kuitenkin, että hänen ajatuksensa kunnan tulevaisuudesta ja strategisista kärjistä poikkeavat selvästi Lopen nykyisen poliittisen johdon painotuksista.

– Teen työtä sydämellä ja kelloon katsomatta, työn palolla ja innolla. Se on ainoastaan mahdollista rakentavasti silloin, kun kaikki laivan johtohenkilöt soutavat samaan suuntaan. Poliittisessa organisaatiossa neljän vuoden välein poliittiset voimasuhteet vaihtuvat ja virkakoneisto pysyy. Voimasuhteet voivat heilauttaa sitä tekemisen ja strategian suuntaa hyvin toisenlaiseen suuntaa, mikä virkakoneistolla on ollut.

Frank sanoo varsinkin viime vuosina kokeneensa, että Lopen kunnalla ja hänellä itsellään kehittämishalut eivät ole olleet saman suuntaisia.

– Mitään suurta dramatiikkaa ei ilmassa ole, mutta vuoden kahden aikana on ehkä ilmennyt sellaista, että minulla olisi haluja modernimpaan ja rohkeampiin ratkaisuihin kuin mitä Lopella poliiittinen ilmapiiri on viestinyt. Kyllä minä tekisin rakenneratkaisuja, puuttuisin kouluverkkoon, digitalisoisin ja tehostaisin ja luopuisin monesta vanhasta tekemisestä, mutta sellaiseen ei ehkä ole nyt poliittista tahtotilaa, perustelee Frank.