1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Helsingin kaupunginteatteri

Ohjaaja Lauri Maijala Helsingin Kaupunginteatteriin

Lauri Maijala tulee kaupunginteatteriin kahden vuoden sopimuksella vuodesta 2019 alkaen.

Helsingin kaupunginteatteri
Teatteriohjaaja Lauri Maijala.
Lauri Maijala aloittaa Helsingin Kaupunginteatterissa vuonna 2019.Derrick Frilund / Yle

Helsingin Kaupunginteatteri on kiinnittänyt KOM-teatterin taiteellisen johtajan Lauri Maijalan ohjaajaksi 1.1.2019 alkaen kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella.

Kaupunginteatterin uusi johtaja Kari Arffman kertoo teatterin tiedotteessa, että hän ryhtyi houkuttelemaan Maijalaa taloon heti johtajaksi valintansa jälkeen. Lauri Maijala puolestaan sanoo, että tuttuun taloon on miellyttävä tulla.

– Vanhempani ovat olleet Helsingin Kaupunginteatterin pitkäaikaisia näyttelijöitä, joten teatteri, sekä monet sen työntekijät ovat tulleet minulle hyvin tutuiksi jo lapsena. Olen otettu ja innoissani, että pääsen nyt tekemään HKT:n resursseilla taiteellisesti kunnianhimosta teatteria huipputekijöiden kanssa, ja antamaan oman panokseni alati uudistuvan ja vastaremontoidun talon toiminnan kehittämiseen, sanoo Lauri Maijala tiedotteessa.

Lauri Maijala (s. 1986) on toiminut KOM-teatterin toisena taiteellisena johtajana ja vakituisena ohjaajana vuodesta 2014 lähtien. KOM-teatterin lisäksi Maijala on ohjannut teoksia muun muassa Viirus-teatteriin, Teatteri Vanhaan Jukoon sekä Oulun, Lappeenrannan ja Turun kaupunginteattereihin.

Tänä syksynä Turun Kaupunginteatterissa pyörii Lauri Maijalan ohjaama uudelleentulkinta Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä.

Maijala on myös kirjoittanut useita näytelmiä sekä ohjannut muun muassa kaksi oopperaa. Maijala on palkittu Teatteritaiteen valtionpalkinnolla ja Thalia-palkinnolla. Maijala sai myös Jussi-palkinto -ehdokkuuden roolistaan Selma Vilhusen elokuvassa Tyttö nimeltä Varpu (2016).

Lue seuraavaksi