1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Stora Enso

Stora Enso myy entistä pääkonttoriaan nettihuutokaupassa

Entinen puunhankinnan pääkonttori Imatralla on ollut tyhjillään jo vuosia. Metsäjätti yrittää nyt saada valtavaa rakennusta kaupaksi huutokaupalla.

Stora Enso
Metsäkonttori, Wolffintie 5, Imatralla nettihuutokaupassa
Metsäkonttoria kaupataan huutokaupalla kuukauden ajan. kuvakaappaus / Yle

Metsäyhtiö Stora Enso myy entistä puunhankinnan pääkonttoriaan nettihuutokaupassa. Ilmoitus on ladattu huutokaupat.com-sivustolle 31.10. (siirryt toiseen palveluun) Imatralla sijaitsevassa metsäkonttorissa on kolme asuinkerrosta sekä kellari- ja ullakkokerrokset. Yli 1 600 neliön rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Antero Pernaja.

Valtavaa rakennusta Imatran Niskalammella on koetettu myydä aiemminkin. Nyt yhtiö kokeilee nettihuutokauppaa. Ensimmäinen tarjous oli 501 euroa.

– Tipanmäeksi kutsutulla rakennuksella on symbolista ja historiallista arvoa, se on ollut pääkonttori, kertoo viestintäjohtaja Satu Härkönen.

Meillä on rakennuksia joilla ei ole nykyisellään enää käyttöä

Satu Härkönen

Härkönen ei tiedä, että Stora Enso olisi aiemmin myynyt kiinteistöjään nettihuutokaupassa. Yhtiö myy samalla sivustolla kahta muutakin kiinteistöään.

– Stora Enso on fuusioitunut vuosien mittaan monista eri yhtiöistä, siksi meillä on rakennuksia joilla ei ole nykyisellään enää käyttöä.

Historiallinen metsäkonttori on jäänyt tarpeettomaksi

Imatralla sijaitseva metsäkonttori on valmistunut vuonna 1947. Se on jäänyt yhtiölle tarpeettomaksi jo vuosia sitten. Viimeiset työntekijät siirtyivät sieltä muihin tiloihin vuonna 2014.

– Kyseessä on historiallinen metsäkonttori. Puunhankinnan toimisto on perinteisesti ollut siellä, mutta nykyisin metsäjohtajamme istuu Helsingissä, kertoo viestintäjohtaja Satu Härkönen.

Viestintäjohtaja ei ota kantaa, millä hinnalla metsäkonttori vaihtaisi omistajaa. Huutokauppa päättyy 29.11.2017.

Stora Enso ja sen edeltäjät ovat harjoittaneet metsäteollisuutta Imatralla jo yli sadan vuoden ajan.

Tornator aloitti Tainionkosken tehtaiden rakentamisen vuonna 1895, jolloin alkoivat valmistua puuhiomo, lankarullatehdas ja paperitehdas. Yhtiö siirtyi myöhemmin Enso-Gutzeitin edeltäjän Aktiebolag W. Gutzeit & C:o:n omistukseen.

Omistajanmuutosten myötä yhtiöstä on tullut nykyinen Stora Enso, mutta pitkän historiansa takia sen rakennusomaisuus Imatran seudulla on edelleen suuri.

Lue seuraavaksi