Teknologiateollisuus ja Ammattiliitto Pro neuvottelutulokseen – Palkat nousevat 3,2 prosenttia kahdessa vuodessa

Neuvottelutuloksen piirissä on reilut 25 000 toimihenkilöä.

Ammattiliitto Pro
Ammattiliitto Pron kyltti Helsingin Ruoholahdessa.
Yle

Teknologiateollisuus ja STTK:lainen Ammattiliitto Pro ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen teollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta. Ratkaisu vastaa tasoltaan, rakenteeltaan ja pituudeltaan alan työntekijöille neuvoteltua ratkaisua.

– Palkat nousevat siten Ammattiliitto Pron jäsenillä 3,2 prosenttia kahdessa vuodessa, neuvottelujohtaja Jarkko Ruohoniemi Teknologiateollisuudesta toteaa.

Neuvottelutuloksen piirissä on reilut 25 000 toimihenkilöä.

Maanantaina saavutettiin sopu Teknologiateollisuuden ja palkansaajien Teollisuusliiton palkkaneuvotteluissa, jolloin päädyttiin 3,2 prosentin korotuksiin kahden vuoden kuluessa.

Teknologiateollisuuden sopimukset pääosin neuvoteltu

Teknologiateollisuuden uudet työehtosopimukset on nyt pääosin neuvoteltu. Ratkaisujen lopullinen hyväksyminen edellyttää vielä joitakin hallintokäsittelyjä.

Teknologiateollisuuden sopimusaloista on vielä avoinna suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työehtosopimus, jonka Teknologiateollisuus uudistaa Ammattiliitto Pron kanssa.

Tämän sopimuksen piirissä on noin 8 000 toimihenkilöä. Nykyinen sopimus on voimassa marraskuun loppuun, ja neuvottelut uudesta ratkaisusta aloitetaan pikimmiten.

Teknologiateollisuuden palkkaneuvotteluissa on saavutettu sopu – palkat nousevat 3,2 prosenttia kahdessa vuodessa