Trump matkustaa ensimmäisen kerran presidenttinä Aasiaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloittaa perjantaina kautensa pisimmän ulkomaanmatkan. Asialistalla on muun muassa Pohjois-Korean ydinaseiden uhka.

Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puhuu
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Michael Reynolds / EPA-EFE

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump matkustaa perjantaina presidenttikautensa tähän mennessä pisimmälle ulkomaan matkalle ja ensimmäisen kerran Aasiaan.

Presidentti Trumpin on määrä vierailla Japanissa, Etelä-Koreassa, Kiinassa, Vietnamissa ja Filippiineillä. Ennakkotietojen mukaan Pohjois-Korean tilanne ja ydinaseiden uhka ovat esillä koko matkan ajan.

12 päivän mittaisen matkan aikana hän osallistuu kahteen suureen huippukokoukseen Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestön APEC:in foorumiin Vietnamissa ja Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön ASEAN:in kokoukseen Filippiineillä.

APEC kokous on parhaillaan menossa (1.–8.11.2017). ASEAN-maiden tapaaminen alkaa vasta 10. marraskuuta ja jatkuu 14. marraskuuta saakka.

Trump matkustaa ulkomaille sisäpoliittisesti haasteellisesta tilanteesta, kun presidentinvaalien Venäjä-kytköksiin on tullut runsaasti lisätietoja muun muassa yhteisöpalveluja tuottavilta yrityksiltä. Venäjä on kiistänyt vaaleihin vaikuttamisen kaiken aikaa.

Lue myös:

Trump ja 6 pulmaa Itä-Aasiassa

WSJ: Yhdysvallat tunnisti kuusi Venäjän viranomaista epäiltynä demokraattipuolueen hakkeroinnista

Trump: New Yorkin iskusta syytetylle annettava kuolemantuomio

Ei enää Green Card -arvontaa? Presidentti Trump haluaa lakkauttaa oleskelulupien loton