Ivanka Trump: Naisten häirintää ei voida sietää työpaikoilla

Ivanka Trump puhui perjantaina naisten maailmankonferenssissa Japanissa.

Ivanka Trump
Ivanka Trump
Ivanka TrumpShawn Thew / EPA-EFE

Yhdysvaltain presidentin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump puhui perjantaina naisten maailmankonferenssissa kiinnittämällä yhä enemmän huomiota naisten seksuaaliseen häirintään Hollywoodissa ja muissa Yhdysvaltojen viihdeteollisuuden työpaikoissa.

– Naisten häirintää ei voida sietää työpaikoilla, hän painotti.

Ivanka Trump totesi myös, että työpaikoilla on pyrittävä parantamaan naisten arvostusta sekä helpottaa työn ja perheen yhdistämistä. Ivanka Trumpin mukaan naisia ei pitäisi määritellä sen mukaan, toimivatko he kotona vai kodin ulkopuolella.

Hän saapui Japaniin pääministerin Shinzo Aben kutsusta ja aikoo lähteä sieltä ennen kuin hänen isänsä saapuu Japaniin sunnuntaina. Presidentti Donald Trump aloittaa ensimmäisen virallisen Aasian kiertueensa Japanista. Trump pelaa golfia ja keskustelee Aben kanssa. Hän tapaa myös keisari Akihiton ja Pohjois-Korean sieppaamien ihmisten sukulaisia.

Myös Donald Trumpia syytettiin seksuaalisesta häirinnästä Yhdysvaltain presidentinvaalien aikana viime vuonna. Useat naiset syyttivät häntä seksuaalisesta väärinkäytöksestä, mutta Trump sanoi niitä valheeksi. Lisäksi vaalien aikana tuli julkisuuteen myös nauhoitettu keskustelu, jonka sisältö kohdistui naisiin. Keskustelu ei ollut asiallista tai sen sisältö mairittelevaa Trumpille. Trump vähätteli tapahtunutta ja kuvaili sitä ”pukuhuonepuheeksi”.

Lue myös:

Hollywoodin ahdisteluskandaali sai muhia rauhassa – moni tiesi, mutta ei puuttunut

#MeToo-kampanja on aiheuttanut ruotsalaismedioissa sisäisiä tutkintoja seksuaalisesta häirinnästä

Seksuaalisesta ahdistelusta syytetty SVT:n johtaja erosi Ruotsissa

Professori: Trumpin puheet kertovat valkoisen miehen kunnianpalautuskampanjasta

Trumpin irstailukommenteista lauantain pääpuheenaihe – lue koosteesta käänteet

Entisen Miss Suomen Trump-kommentit leviävät maailmalla: "Jo 12. ahdistelusta syyttävä"

Lähteet: AP, AFP