Harjoittelua jopa 12 tuntia päivässä – videopelaamisen ammattilainen: "En suosittele kenellekään joka päivä"

Helsinki Reds -joukkueessa pelaava Eemeli Ikonen kertoo käyvänsä lenkillä ja punttisalilla pitääkseen itsensä hyvässä fyysisessä kunnossa.

Aamu-tv
Kuvakaappaus Overwatch-pelistä.
Elektroninen urheilu eli e-urheilu kasvattaa suosiotaan. Suomessakin on joitakin kymmeniä ammattipelaajia. Eemeli Ikonen ja Ville Saastamoinen kertovat, mitä ammattilaisuus vaatii.

Videopelejä ammatikseen pelaava Eemeli Ikonen kertoo harjoittelevansa pelaamista normaalisti noin kahdeksan tuntia päivässä.

Helsinki Reds -joukkueessa pelaavalla Ikosella on joukkueharjoituksia yhteensä viisi tuntia päivässä kuutena päivänä viikossa. Sen lisäksi hän harjoittelee yksinään päivittäin kolme tuntia tai enemmän.

Tuoreen pelin kanssa harjoitteluun kuluu enemmän aikaa.

– Silloin varsinkin, kun haluaa saada niin sanotun etulyöntiaseman vastustajiin nähden, niin alkuun täytyy tehdä aika paljon hommia, Ylen aamu-tv:ssä vieraillut Ikonen selitti.

Enimmillään Ikonen kertoo harjoitelleensa jopa yli 12 tuntia päivässä.

Se on aika rankkaa hommaa. Siinä pitää olla kaikki oikeat rytmitykset, unet ja kaikki muut kunnossa etkä sä pysty sitä koko ajan tekemään.

Eemeli Ikonen

– Se on aika rankkaa hommaa. Siinä pitää olla kaikki oikeat rytmitykset, unet ja kaikki muut kunnossa, etkä sä pysty sitä koko ajan tekemään. En suosittele kenellekään joka päivä, Ikonen huomautti.

Ikonen käy myös lenkillä ja punttisalilla pitääkseen itsensä hyvässä fyysisessä kunnossa

– Sujuu pelikin paljon paremmin, kun on fyysinen kunto kuosissa.

Aamu-tv:n keskusteluun osallistunut Ence eSportsin joukkueessa pelaava Ville Saastamoinen korostaa myös venyttelyn merkitystä. Hänen mukaansa on tärkeää venytellä ennen ja jälkeen pelaamisen.

– Meillä Encellä oli kolme viikkoa yksi pelaaja pois sen takia, että hänellä meni käsi täydelliseen tulehdustilaan, Saastamoinen kertoi.

Saastamoisen mukaan pelaamisen suosion laajuutta aletaan pikku hiljaa ymmärtää myös vanhemman sukupolven keskuudessa. Saastamoinen kertoo omien vanhempiensa suhtautuneen pelaamiseen negatiivisesti vielä silloin, kun hän allekirjoitti ensimmäisen ammattimaisen sopimuksensa viime vuoden kesäkuussa.

– Sitten vasta, kun kirjoitin toisen (sopimuksen) ison ulkomaalaisen kanssa viime joulukuussa, niin siinä kohtaa vasta vanhemmat oli, että ei potkitakaan poikaa pihalle, Saastamoinen nauraa.

Viime vuoden verotietojen mukaan parhaat suomalaiset e-urheilijat peittosivat tulovertailussa esimerkiksi SM-liigassa pelaavat jääkiekkoilijat.