1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jääkiekon miesten MM-kisat

Turku voi viedä jääkiekon MM-kisojen isännyyden Helsingiltä – "Tampereella pelataan"

Jääkiekkoliitto ei ole vielä lyönyt lukkoon vuoden 2022 MM-kisojen paikkakuntia. Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan mukaan Tampereella pelataan.

Tampereen monitoimiareenan pitäisi valmistua junaradan päälle ennen vuoden 2022 jääkiekon MM-kisoja. Kuva: Studio Daniel Libeskind

Turku voi vielä päästä mukaan järjestämään vuoden 2022 jääkiekon MM-kisoja. Suomen jääkiekkoliitto ei ole vielä päättänyt lopullisesti kisahalleja, vaikka kisojen hakuvaiheessa Tampere ja Helsinki oli nimetty järjestäjäpaikkakunniksi.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto myönsi vuoden 2022 jääkiekon MM-kisat Suomelle keväällä.

Suomen jääkiekkoliitto käy parhaillaan kaupallisia neuvotteluja kisahalleista. Kisassa on mukana muun muassa halleja pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta ja Jyväskylästä. Liitto päättää kisaisännistä aikaisintaan ensi vuonna, mahdollisesti vasta vuonna 2019.

Sekä Tampere että Turku aikovat rakentaa kisoihin mennessä uudet areenat. Turussa areena on tulossa ratapihalle, Tampereella junaradan päälle.

Jääkiekkoliitto pyysi Turulta tarjousta elokuussa, ja kaupunki on jo vastannut siihen. Turku on tarjonnut jääkiekkoliitolle kahta vaihtoehtoa: nykyistä hallia ja uutta areenaa.

Havainnekuva Turun ratapihan alueelle suunnitellusta tapahtuma- ja elämyskeskuksesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners

– Lähtökohta on se, että Tampereella pelataan, sanoo Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Nummela sanoo, että kaupalliset neuvottelut pitää kuitenkin ensin käydä loppuun. Hänen mukaansa on vielä mahdollista, että Turku on toinen kisaisäntä eikä Helsingissä pelata ollenkaan.

Toisaalta Nummela ei ryhdy spekuloimaan sillä, onko Tampere varmempi kisapaikka kuin Helsinki.