Aftonbladet: Ratsiassa löytyi aseita, huumeita, natsisymboleja ja 10 kiloa räjähdysainetta – 3 pidätetty

Syyttäjä vahvistaa, että kolme miestä on pidätetty ja heitä epäillään muun muassa törkeästä ampuma-aserikoksesta ja tuhotyön valmistelusta.

Ruotsi
Ruotsin poliisin sulkunauha pingotettuna kadulla.
Pelle T Nilsson / AOP

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun) poliisi löysi torstaina göteborgilaisesta asunnosta muun muassa pistoolin, kirveitä ja puukkoja, huumeita, natsisymboleja ja noin kymmenen kiloa räjähdysainetta. Aftonbladet kertoo tietojensa perustuvan useisiin lähteisiin.

Syyttäjä Johan Udén on kertonut Aftonbladetille ja Expressenille (siirryt toiseen palveluun), että kolme miestä otettiin kiinni kotietsintään liittyen. Nyt miehet ovat pidätettyinä. Hän ei kommentoinut, mitä kotietsinnässä löytyi.

Udén kuitenkin vahvistaa Expressenille, että miehiä epäillään muun muassa törkeästä ampuma-aserikoksesta ja tuhotyön valmistelusta. Muuten hän oli vaitonainen tutkinnasta. Udén ei vahvistanut, onko miehillä yhteyksiä uusnatsistiseen organisaatioon.

Aftonbladetin tietojen mukaan ratsia tehtiin Västra Frölundan kaupunginosassa. Lehti kirjoittaa, että pidätetyt on joko vangittava tai päästettävä vapaaksi maanantaina puoleenpäivään mennessä.