Hyppää sisältöön

NBC: Erikoistutkija Mueller voi nostaa syytteet Trumpin ex-neuvonantajaa Flynniä vastaan – epäillään muun muassa rahanpesusta

Michael Flynn sai potkut työskenneltyään 24 päivää Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantajana.

Michael Flynn ehti toimia Valkoisen talon turvallisuusneuvonantajana tammikuusta lähtien. Kuva: REX / AOP

Uutiskanava NBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) erikoistutkija Robert Muellerilla on riittävästi todisteita, jotta hän voi nostaa syytteitä Yhdysvaltain presidentin entistä neuvonantajaa Michael Flynniä vastaan.

NBC:n mukaan uutinen perustuu useisiin nimettömiin lähteisiin. Mueller selvittää, tekivätkö jotkut henkilöt Trumpin presidentinvaalikampanjassa salaisesti yhteistyötä Venäjän kanssa.

NBC kertoo, että lähteiden mukaan Muellerin tutkijat puhuttavat lähipäivinä useita ihmisiä saadakseen lisää tietoa siitä, syyllistyikö Flynn rahanpesuun tai agenteille valehteluun. Epäilykset liittyvät Flynnin lobbausfirmaan.

Tv-kanavan mukaan tutkijat selvittävät myös, yrittikö Flynn junailla Yhdysvalloissa asuvan turkkilaisen saarnaajan Fethullah Gülenin luovutuksen Turkkiin miljoonien dollarien maksusta. Gülen on Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin arkkivihollinen, jota Turkki on toistuvasti vaatinut luovutettavaksi.

Flynnin asianajaja kieltäytyi antamasta NBC:lle haastattelua.

Flynn työskenteli presidentti Donald Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantajana vain 24 päivää. Hän sai potkut, kun kävi ilmi, että hän oli valehdellut varapresidentille yhteydenpidostaan Venäjän suurlähettilääseen.

Trump on kiistänyt salaisen yhteistyön venäläisten kanssa ja kutsunut Muellerin tutkintaa poliittisesti motivoiduksi.

**Lisää aiheesta: **