Viranomaislähteet: Texasin ampuja oli pukeutunut taktiseen sotilaspukuun

Ampuja käytti teossaan rynnäkkökivääriä.

Joukkoampuminen
Autoja baptistikirkon edessä Sutherland Springsissä Texasissa.
Poliisiviranomaisia baptistikirkon edustalla Sutherland Springsissä Texasissa, jossa ampuminen 5. marraskuuta tapahtui. Erich Schlegel / AFP

Viranomaisten mukaan Texasissa ainakin 26 ihmisen kuoleman aiheuttanut kirkkoampuja oli yli 20-vuotias valkoinen, miespuolinen henkilö.

Texasin osavaltion yleisen turvallisuuden osaston mukaan ampuja oli pukeutunut mustaan, taktiseen sotilasasusteeseen ja luotiliiviin, kun hän saapui kirkon viereiselle huoltoasemalle noin klo 11.20 aikaan sunnuntai-aamupäivänä.

Ampujan kerrotaan ylittäneen tien kirkolle, jättäneen autonsa ja aloittaneen ampumisen Ruger AR -rynnäkkökiväärillä jo ennen astumistaan sisälle kirkkoon. Kirkosta poistumisen jälkeen ampuja kohtasi ulkopuolella paikallisen asukkaan, joka ampui joukkoampumisesta epäiltyä kiväärillään. Epäilty pudotti tällöin aseensa ja pakeni autollaan. Hänet löydettiin autostaan kuolleena läheltä Wilsonin ja Guadalupen piirikuntien rajaa. Viranomaisten mukaan ampujan kuolinsyystä ei ole tietoa.

Apumisessa kuolleet olivat 5–72 -vuotiaita. Kuolonuhreista 23 oli kirkon sisällä ja 2 ulkopuolella. Yhden kerrotaan kuolleen sairaalassa. Kuolonuhrien lisäksi noin 20 henkilön kerrotaan loukkaantuneen.

Erotettiin ilmavoimista

Muun muassa CBS Newsin mukaan (siirryt toiseen palveluun) oletettu kirkkoampuja oli joutunut kolme vuotta sitten sotaoikeuden eteen, ja sotaoikeus oli erottanut hänet ilmavoimista.

Hän asui ilmeisesti San Antoniossa lähellä Sutherland Springsiä, jossa ampuminen tapahtui. Hänen kerrotaan olevan naimisissa. Sosiaalisessa mediassa hän oli ilmoittanut syntymävuodekseen 1991.

Naapurit ihmettelivät ammuskelua

Uutistoimisto AP:n haastattelemat naapurit ovat kertoneet kuulleensa viime päivien aikana voimakasta ammuskelua oletetun ampujan asuinpaikan suunnasta.

– Joku käytti automaattiasetta, kadun toisella puolella asuva Ryan Albers, 16, sanoi.

Toinen naapuri puolestaan sanoo myös kuulleensa kovaa tulitusta tien toiselta puolelta, mutta ei voinut olla varma oliko se peräisin juuri epäillyn ampujan tontilta. Hänen mukaansa ammuskelun äänet eivät ole epätavallisia syrjäisellä alueella, jossa tontit ovat isoja.

Lähteet: AP, STT