1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kallion lukio

Kallion lukion rehtori: Ahdistelu koulumaailmassa on hyvin vakava väite – paras, että poliisi tutkii

Kallion ilmaisutaidon lukiolaisille järjestettiin tänään kriisiapua ahdistelukohun vuoksi. Poliisi tutkii nyt asiaa.

Kallion lukio
Helsingin kaupungin Kallion lukio (Kallion ilmaisutaidon lukio) Helsingissä.
Helsingin kaupungin Kallion lukio (Kallion ilmaisutaidon lukio) Helsingissä.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Helsingin Kallion ilmaisutaidon lukion rehtori Ari Mäkinen sanoo, että koulun teatterityön opettajaa kohtaan esitetyt väitteet ovat hyvin vakavia.

Eilen STT kertoi, että useat Kallion ilmaisutaidon lukion oppilaat ovat kertoneet opettajan seksuaalisesta lähentelystä 2000-luvulla. Nykyinen koulun rehtori Mäkinen aikoo tehdä asiasta tutkintapyynnön poliisille.

– Tällä hetkellä asia on minullekin vähän epäselvä. Koska asia on koulumaailmassa hyvin vakava, on paras että poliisi tutkii ja tekee tarvittavat johtopäätökset, rehtori Mäkinen sanoo.

Helsingin kaupunki tiedotti, että asiasta on oltu heti maanantaina aamulla poliisiin yhteydessä.

– Asian selvittämien on haasteellista niin pitkään, kun ei ole tiedossa yksilöityjä tapauksia, sanoo toimialajohtaja Liisa Pohjolainen Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Nykyinen rehtori ei tiedä asiasta paljon menneiltä vuosilta, koska on aloittanut työssään vasta tänä syksynä. Rehtorin mukaan tänä syksynä ei ole tullut vastaavaa häirintää esiin.

Tällä hetkellä syytöksiä saanut teatterityön opettaja on hyllytettynä työstään. Hän on edelleen virkasuhteessa.

Kriisiapua oppilaille

Tilanteen aiheuttamiin ajatuksiin ja kysymyksiin on varauduttu Kallion ilmaisutaidon lukiossa. Tänään oppilaille on pidetty infotilaisuus asiasta. Koko päiväksi oppilaille on varattu myös opiskelijahuollon tukitiimi.

– Mahdollisesti tukitiimi on käytettävissä koko viikon ajan, rehtori Mäkinen sanoo.

Kallion ilmaisutaidon lukion Facebook-sivuilla annetaan oppilaille myös kriisiavun puhelinnumeroita, joihin voi soittaa. Sivuilla toivotaan myös, että koulun oppilaille annettaisiin rauha käsitellä asiaa.

Seksuaalinen häirintä tapetilla

Seksuaalinen häirintä on ollut viime aikoina tapetilla. Kaikki alkoi amerikkalaisten näyttelijöiden kertomuksista omista kokemuksistaan. Tämän jälkeen naiset ympäri maailman kertoivat avoimesti sosiaalisessa mediassa metoo-tunnuksilla omista kokemuksistaan seksuaalisesta häirinnästä.

Myös Suomen Näyttelijäliitto teki STT:n kanssa pari viikkoa sitten kyselyn, jossa suomalaiset näyttelijät kertoivat kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä. STT:n julkaisi muun muassa Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Kyselyssä yli sata näyttelijää noin 150 vastaajasta kertoi kokeneensa jonkin asteista seksuaalista häirintää työssään. Kallion ilmaisutaidon lukion ilmitullut häirintä ei noussut esiin Näyttelijäliiton kyselyssä.

Lisätty tietoja kaupungin tiedotteesta kello 11.44.

Lisää aiheesta:

Kallion lukion teatterityön opettajan epäasialliseksi väitetystä käytöksestä tutkintapyyntö poliisille – tapauksen nosti esiin STT

Lue seuraavaksi