Parkkipaikalla ammuttiin uhria kiväärillä jalkaan – Sysmän joukkotappelusta vankeutta kahdelle

Kahakka tapahtui keväällä 2016. Käräjäoikeus antoi tuomiot kolmelle miehelle ja tekohetkellä alaikäiselle pojalle.

väkivaltarikokset
Lakikirja.
Oikeus katsoi tuomitun täytyneen tietää tekonsa johtavan uhrin kuolemaan. Arkistokuva.Yle

Kaksi henkilöä on tuomittu vankeuteen Sysmän toissakeväisestä joukkotappelusta. Päijät-Hämeen käräjäoikeus on antanut päätekijälle kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen muun muassa kolmesta törkeästä pahoinpitelystä ja kahdesta ampuma-aserikoksesta.

Toinen väkivaltaiseen kahakkaan osallistunut mies sai vankeutta yhden vuoden ja seitsemän kuukautta törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Lisäksi kaksi henkilöä tuomittiin sakkoihin. Toinen heistä tuomittiin pahoinpitelystä nuorena henkilönä ja toinen vahingonteosta.

Neljän hengen joukkiolla oli riitaa useiden muiden miesten kanssa. Uhrit olivat parikymppisiä. Pysäköintialueella tapahtuneessa joukkotappelussa osa tuomituista turvautui puukkoon ja ampuma-aseeseen.

Kiväärillä yhtä uhria ampunut 60-vuotias mies velvoitettiin myös erilaisiin korvauksiin yhteensä kolmelle uhrille muun muassa kivusta, särystä ja kärsimyksestä sekä lääkärikuluista ja vahingoittuneista vaatteista yhteensä noin 28 000 euron edestä.

Toinen vankeutta saanut, 46-vuotias mies, tuomittiin korvaamaan 10 000 euroa yhteisvastuullisesti pisimmän tuomion saaneen kanssa tilapäisestä haitasta ja kosmeettisesta haitasta sekä kärsimyksestä.