Presidentti Niinistön ja Yhdysvaltain puolustusministerin tapaaminen Presidentinlinnassa alkoi

Yle näyttää suorana verkossa puolustusministeri James Mattisin ja presidentti Sauli Niinistön lausunnot keskusteluista kello 13.10 alkaen.

Yhdysvaltain puolustusministeri
 Puolustusministeri James Mattis ja Sauli Niinistö kättelevät
Presidentti Sauli Niinistö kätteli yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisia Presidentinlinnassa järjestettävän tapaamisen aluksi.

Presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis ovat aloittaneet tapaamisensa Presidentinlinnassa.

Niinistö ja Mattis kättelivät toimittajien edessä ennen tapaamista. Kättelyn jälkeen Niinistö toivotti Mattisin tervetulleeksi ja toimittajat ohjattiin ulos.

Niinistö ja Mattis ovat tavanneet kahden kesken aiemminkin. He tapasivat tämän vuoden helmikuussa Saksassa Münchenin turvallisuuskokouksen yhteydessä.

Heti tämänpäiväisen tapaamisensa päätyttyä Niinistö ja Mattis antavat lausuntonsa keskusteluista noin kello 13.15. Yle näyttää lausuntotilaisuuden suorana verkossa kello 13.10 alkaen. Lähetyksen juontavat politiikan toimittaja Maria Stenroos ja ulkomaantoimittaja Antti Kuronen.

Myöhemmin iltapäivällä puolustusministereiden kokous

Huomenna tiistaina Mattis osallistuu Helsingissä järjestettävään niin sanotun Pohjoisen ryhmän puolustusministereiden työistuntoon. Istunnossa keskustellaan muun muassa Pohjois-Euroopan turvallisuuskysymyksistä ja transatlanttisesta puolustusyhteistyöstä.

Pohjoiseen ryhmään kuuluvat Pohjoismaiden ja Baltian lisäksi Alankomaat, Iso-Britannia, Puola ja Saksa.

Pohjoismaiden ja Baltian puolustusministerit tapaavat keskenään jo tänään maanantaina ja pitävät tiedotustilaisuuden. Yle näyttää tilaisuuden suorana verkossa kello 15.30 alkaen.

Mattis tapaa vierailunsa aikana kahdenvälisesti myös puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.). Lisäksi ohjelmassa on Yhdysvaltain, Suomen ja Ruotsin kolmenvälinen tapaamisen, jonka aiheena on puolustusyhteistyö.

Lue myös:

Puolustusministeri Niinistö pitää suursotaharjoituksen tarvetta Suomelle ilmeisenä – "Avun vastaanottamista syytä harjoitella"

Suomeen saapuva James "Mad Dog" Mattis on soturimunkki, joka tuntee hyvin suomalaista puolustuspolitiikkaa