Yhdysvaltain puolustusministeri Mattis: Suhteet Suomeen eivät ole koskaan olleet vahvemmat kuin nyt

Presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis tapasivat tänään maanantaina.

Yhdysvaltain puolustusministeri
 Puolustusministeri James Mattis ja Sauli Niinistö
Presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kertoivat toimittajille tapaamisestaan tänään maanantaina. Ylen politiikan toimittaja Maria Stenroos ja ulkomaantoimittaja Antti Kuronen analysoivat tapaamista.

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisin mukaan Yhdysvaltain suhteet Suomeen eivät ole koskaan olleet vahvemmat kuin nyt.

– Tämän päivän keskusteluissa me vakuutuimme siitä, että Suomen ja Yhdysvaltain väliset suhteet eivät ole koskaan olleet vahvemmat, Mattis sanoi tänään maanantaina yhdessä presidentti Sauli Niinistön kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Mattis vierailee parhaillaan Suomessa. Hän tapasi presidentti Sauli Niinistön tänään maanantaina Presidentinlinnassa.

Tapaamisen jälkeisessä lausunnossaan Mattis myös onnitteli Suomea 100-vuotisesta itsenäisyydestä. Mattis sanoi ymmärtävänsä Suomen joutuneen taistelemaan säilyttääkseen itsenäisyytensä.

Mattis myös kehui vuolaasti Suomea ja muun muassa kiitteli Suomea osallistumisesta terrorismin vastaiseen taisteluun Isisiä vastaan. Hän kehui Suomen joukkoja taktisesti taidokkaiksi.

Presidentti Niinistö luonnehti Mattisin kanssa käytyjä keskusteluja hyviksi. Niinistön mukaan keskusteluissa keskityttiin puhumaan rauhasta ja sen säilyttämisestä maailmassa.

Niinistö esitti Mattisille myös surunvalittelunsa Texasin tapahtumien johdosta.

Lue myös:

Presidentti Niinistö varovaisen myönteinen suuren sotaharjoituksen järjestämiselle Suomessa