1. yle.fi
  2. Uutiset

Texasin ampujan motiivi liittyy perheriitaan – Oli lähettänyt uhkaavia tekstiviestejä anopilleen

Viranomaiset uskovat, että epäilty tappoi itsensä takaa-ajon päätteeksi.

ampumavälikohtaukset
Texasilainen trooper-poliisi vartiossa
Texasilainen trooper-poliisi seisoi vartioimassa rikospaikkaa lähellä joukkoampumisen tekopaikkaa.Larry W. Smith / EPA-EFE

Viranomaisten mukaan Texasin sunnuntain kirkkoampumisesta epäillyn motiivi liittyi perheasioihin. Ampumisen taustalla ei ole rodullisia tai uskonnollisia vaikuttimia.

Epäilty ampuja oli viranomaisten mukaan lähettänyt uhkaavia tekstejä anopilleen ennen ampumista. Viestit liittyivät jonkinlaiseen riitaan hänen perhepiirissään.

– Anoppi kävi kirkossa. Tiedämme, että hän oli saanut uhkaavia tekstiviestejä häneltä (epäillyltä), Texasin turvallisuusviranomaisen puhemies Freeman Martin sanoi toimittajille.

Lisäksi epäilty soitti isälleen ampumista seuranneen takaa-ajon aikana, kertoi texasilainen turvallisuusviranomainen tiedotustilaisuudessa maanantai-iltana. Viranomaisen mukaan mies kertoi isälleen puhelimessa, että häntä oli ammuttu.

Rikospaikkatodisteet viittaavat siihen, että epäilty ampui itsensä ammuskelua seuranneen takaa-ajon päätteeksi. Itsemurha tapahtui viranomaisten arvion mukaan sen jälkeen, kun hän oli ajanut autonsa ulos tieltä.

Liittovaltion poliisin FBI:n mukaan ampumisesta ei tässä vaiheessa aloiteta terrorismitutkintaa.

Joukkoampumisen uhrien ikä vaihteli puolestatoista kuukaudesta 77 vuoteen. Aiemmin viranomaiset ovat kertoneet, että uhrit olivat iältään 5–72-vuotiaita.

Lisää aiheesta:

Näin Texasin kirkko-ampuja hyökkäsi – katso reitti kartalla

Texasissa 26 kuoli joukkoampumisessa – Tämän tiedämme nyt

Toimittajalta: Herra Presidentti, joko nyt Yhdysvalloissa olisi aselakikeskustelun aika?

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi