1. yle.fi
  2. Uutiset

Prinssi William vetoaa villieläinten puolesta

Prinssi William muistuttaa, että maailmanlaajuisesti villieläinkannat ovat puolittuneet hänen elinaikanaan, uutisoi Country Living -lehti.

villieläimet
Prinssi William
Prinssi WilliamOli Scarff / AFP

Iso-Britannian kuningashuoneen jäsen, Cambridgen herttua, prinssi William vetoaa villieläinten suojelemiseksi, uutisoi Country Living -lehti (siirryt toiseen palveluun). Maailmanlaajuisesti villieläin populaatiot ovat puolittuneet prinssin elinaikana eli vuoden 1982 jälkeen, hän muistutti puheessaan ympäristöhankkeita Afrikassa edistävän Tusk-organisaation Trust-gaalassa.

Prinssi puhui laitonta villieläinten kauppaa vastaan ja kehotti kaikkia maita ryhtymään ratkaiseviin toimiin nykyisen salametsästyksen vähentämiseksi.

– Afrikan nopeasti kasvavan ihmisväestön on ennustettu yli kaksinkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä. Ei ole epäilystäkään siitä, että tämä kasvu luo painetta villieläinten elinympäristöille. Kaupungistuminen, infrastruktuurin kehittäminen, viljely - kaikki nämä ovat itsessään hyviä asioita, mutta niillä on kauhea vaikutus, ellemme aloita suunnittelua ja ryhdy toimenpiteisiin nyt, hän sanoi.

William kiitteli ympäristöjärjestön työtä, joka tukee yli 60 suojelushanketta 19 afrikkalaisessa maassa.

– Työllä on tärkeä rooli monien lajien hengissä pitämisessä, hän sanoi.

Prinssi William toimii ympäristöjärjestön kuninkaallisena suojelijana. Hän on ollut eläintensuojelun ja ympäristökasvatuksen voimakas puolustaja jo yli vuosikymmenen ajan.

Lue myös:

Prince William warns that global wildlife populations have halved in his lifetime (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi