Kaarinan Hovirinnan koulun oppilaat välttivät Paraisille muuton

Sisäilmaongelmista kärsivän Hovirinnan koulun väistötiloina hyödynnetään jo olemassaolevia tiloja.

koulurakennukset
Oppilaita Kaarinan Hovirinnan koulun pihalla.
Hovirinnan koulun 4b-luokka pitää ympäristöopin tuntia koulun pihalla.Petra Ristola / Yle

Kaarinan Hovirinnan koululle ei hankita lisää väistötiloja parakkeina vaan hyödynnetään jo olemassaolevia tiloja. Asiasta päätti maanantaina Kaarinan kaupunginhallitus.

Sisäilmaongelmista kärsivän Hovirinnan koulun väistötiloina hyödynnetään muita kouluja, Littoisten monitoimitaloa ja Hovirinnan koulun lähellä sijaitsevaa Kaarinan Vuokratalot Oy:n asunto- ja toimistotiloja.

Littoisten monitoimitaloon siirtyy yksi yleisopetuksen ryhmä ja viisi pienryhmää. Oppilashuolto ja koulun hallinto sijoitetaan Kaarinan Vuokratalojen tiloihin.

Koulusta riidelty jo pitkään

Teknisen- ja tekstiilityön sekä musiikin tunnit järjestetään muissa kouluissa. Ruokailu järjestetään Hovirinnan väistötiloina toimivissa parakeissa luokkaruokailuna siten, että Hovirinnan koulun keittiö toimii nykyisissä tiloissa palvelukeittiönä.

Alkuperäisen esityksen mukaan osan oppilaista piti siirtyä Paraisten kalatalousoppilaitokselle, mutta se on nyt peruttu.

Hovirinnan koulun oppilaiden vanhemmat ja henkilökunta sekä Kaarinan kaupunki ovat riidelleet homeongelmaisen koulun kohtalosta jo pitkään. Asiasta on järjestetty mielenosoituksia ja homekoirat ovat tutkineet taloa.

Kaarinan kaupunki päätti aiemmin syksyllä peruskorjata koulun kokonaan. Arvion mukaan korjaus tulee maksamaan vajaa kuusi miljoonaa euroa.